新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
其實我砌wifi底板就諗住只用wifi
因為無拉線入房 廢事煩
上Microsoft官網down 免費版落USB 重裝windows usb要係吉嘅
如果用到即係你買個個windows問題
免費版一樣用唔到就唔知了
幫過3部新機裝免費版用到依家都冇問題
我一次過搞哂 廢事煩
1. 一隻Usb dl隻最新win10
2. 一隻usb dl 哂 底板d driver
3. 再唔得就睇bios setting
mouse疾試下插粒USB去機箱後面
呢塊板一定要自己裝driver先有wifi,其實都買左盒裝Windows,點解唔叫埋砌機店裝埋Windows 同埋driver先走?
我所有野分開買唔同鋪頭 買完就抽哂返屋企
呢鋪大撚獲 網吧停撚哂 屌您老母返poly搞算
未裝齊driver 窒係好正常,用電話share個network俾電影update哂driver先啦!
你裝 Windows 7?
Mac機都整到windows install USB 既,要個iso同tools既啫
無轉插
Mbp黎
MAC打到機 價錢又平過PC我咪買囉
個個同你一樣返工需要咩
MAC同PC唔同儲存格式好撚煩架
好型 人地唔整MAC GAME由鳩佢 係個市場自己要檢討
講咁多又咪係大把GAME冇得玩大家需求唔同都有得罵PC
犀利犀利
冇usb-c轉usb-a?
平時咁都用得落?
Mac機真係好撚麻煩 to 某人
無...
平時用google drive做野
插lan 線上網 download 哂d driver 先啦
如果重裝driver唔得
可能南橋有事
最新消息
我用usb整咗個最新windows 10 再裝入去就用到wifi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞