新機極多問題

187 回覆
4 Like 27 Dislike
死番去用epic打機啦垃圾idog
你睇吓BIOS有冇開XMP,將條Ram超到3600,有嘅就先熄咗佢,等裝曬所以野穩定先開返。
上面都有人講過,可能要去BIOS開返Lan 或WiFi,有D BIOS會寫住自動,仲唔穩定。Wifi Lan 呢類選擇開啟,由佢長開!
Mac機係留返比D唔識用電腦既傻仔用
比5萬買值5千既野
仲要打晒飛機講效能
結果只係用黎睇youtube上FB打傻仔FB GAME
I know that feel bro
用mac點打機?games少得可憐。想換張靚display都難。樓主只係衰喺要自己砌機,冇問題就麻煩。如果比人砌埋成部機拎返屋企已經開心打緊機啦
2.5g Lan 新windows10 冇drive姐 係手機到down落黎過返去電腦到安囉
你班友講到咁複雜做咩
依家ge win10比較好。你裝window時候插住lan線。佢會自動幫你裝埋network driver,前題係你個條lan線一定要上到網。
如果唔得就上網search同download返你底板個network adapter driver. 用手指裝。
正常每一個底板跟住個隻碟都包含埋network driver,你睇清楚有冇安裝到。
你可以去computer management 個度睇返張network adapter 係唔係度,如果係顯示?表示detect到你張卡但冇driver.
全撚部d icon都有個感嘆號 禁入去睇個driver都係2006年
Windows應該係無問題?
英文版黎
插唔插到張3080落去用?
拎黎擋緊抽風
Lm
岩岩買咗兩隻手指落緊網吧搞win10同driver
同樓主用同一塊板,到冇佢禁多問題,最多係一開始用唔到WiFi 同埋 BT

申利,插LAN 線裝Windows ,問題隨裝driver 後全部解決
你叻 但我要拎黎打機呀
用mac就行撚開啦
黎硬件台托柒
有撚得你討論硬件咩
弱智?
下次唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞