[求教]如何挽回天蠍女?

348 回覆
0 Like 154 Dislike
我同你相反,一開始時,佢係咁chur 我結婚,但我未玩夠,到佢變左心,我先覺得佢吸引,後悔已太遲
早晨
我睇左啦。天要下雨,娘要嫁人,有d嘢真係你攔都攔唔住。你對佢既愛意,佢收到曬架啦
戴頭盔先,如果我係你,我就會唔理佢,唔搵佢
咁樣做係違反人類天性,因為人係feel到會失去一樣野既時候,就會拼命想捉住個樣嘢
但係你搵佢,就好似我上面回覆樓主咁。佢本身已經淡,唔想見到你,但係你係咁逼到佢,佢就會開始嫌你煩,得不償失

咁你可能會問「我唔搵佢,佢咪會離開我!」
其實唔搵佢,會有兩個可能性:
1. 佢真係走撚左。雖然無人想要呢個結果,但係咁大個人都係要學識接受,無人會陪你行一世:你父母,你兄弟姐妹,你朋友。每個人都係黎陪你行一陣。況且樂觀d諗,佢諗過都係唔鍾意你,所以先會離開你。咁你咪ok fine繼續走自己既路,搵一個愛你既人囉

2. 佢表明有意願繼續一齊,皆大歡喜。有時d人係犯賤,你係佢面前就唔會珍惜;當你冷淡,佢可能反而會諗下「咦,佢做咩突然唔理我/發生咩事」,佢先會開始諗失去你會點。我覺得啦,一個人對你好個陣,你就對佢好;佢對你冷淡既時候,你要比佢十倍冷淡。邊個怕邊個?大家都係人,都係有阿媽生,唔洗咁卑微

講起卑微,你覺得自己要求可能太多,導致佢覺得「做極都係滿足唔曬你d要求」。我唔知詳情,但係你可以問下你d朋友,d要求算唔算過分。如果唔過分既,我覺得你唔好為左挽留條仔,而自貶身價,屈就自己。拍拖就係了解大家同磨合,睇下過唔過到人世。唔通為左佢,你以後就咩要求都唔提出咩?都唔make sense啦,你咁樣會開心咩?你問下自己你係咪想咁。打得有d長氣,唔好意思
係啦,就係咁, brother 你有無懷疑過佢鐘意左其他人, 但問佢又死唔認
話明機會 過左就冇 你喊苦喊忽都冇用 同埋根本唔撚關咩星唔星座事 係個女仔係咁姐 唔通我係天蠍又同你講我試過俾ex追左6個月追返你就覺得有得cool咩
我欣賞你的堅持, 但如果我係你個處境,我會放棄
你呢場戰鬥唔係完左喇咩你下一步係想點先
懷疑佢見到我試過俾ex用6個月追返 覺得信心大增
時間點唔岩呀叫你之前 chur,人去樓空左仲chur個鬼

天蠍女毒到仆街
我一知啲女係天蠍就保持距離
利申:天蠍仔
垃圾
收得皮,試過2次同你完全一樣
天蠍係要打鐵襯熱,曖昧又一排、又等你3個月冷靜期諗下自己有幾鐘意人,呢段期間已經攤凍曬,無曬感情
仲要親口問過你大家係乜關係你都唔承認,咁7咁無尊嚴既野都過曬天蠍底線
今時今刻我係個女仔應該會好爽,當日拒絕過自己既人返轉頭,證明係你錯失左我
不過唔好再煩個女仔啦鐘意過係無可能做返fd,仲要咁煩膠依家先黎chur人
天蠍女仆街黎
要天蠍回心轉意一係你等(唔好問幾耐 不過睇你上面等3個月都唔肯就由佢)
一係你做左d野impress到佢令佢改觀,我ex就係做左d野令我接受返佢(雖然最後都係散)
無得進攻架喇
唯一可以做嘅係你都疏遠佢,識第二個
咁仲有一絲機會佢會搵返你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞