[求教]如何挽回天蠍女?

348 回覆
0 Like 154 Dislike
咁即係無一齊啦 挽咩回 挽你老母 你兵黎ja 柒頭
姐係唔想同你傾計住
揾其他野做,順其自然好過
唔好再揾佢啦
過幾年,改頭換面脱胎換骨,可能仲有機會
過幾年,完全唔記得你呢個人再講
女人唔可以左右你既人生
咁你自然會有種魅力吸引到人
天蠍係專一,但只限佢真心愛既人

天蠍當初願意同你發展超友誼關係時, 佢初衷唔係想玩你, 都唔係想收你兵, 佢係覺得同你有d feel, 有機會,先會同你曖昧.

但個仆街位係, 當佢發現你地性格唔岩/ 無feel, 佢唔會主動結束, 佢唔會有所表示, 只會繼續享受有人陪伴, 繼續享受你帶俾佢既好處 (而你仲傻更更以為佢開始接受你, 差唔多一齊啦, 仲沉埋船)...其實入左呢個stage, 已經gameover左,只係你唔知而已, 你仲會以為佢最近比較忙, 以為佢性格被動, 其實只係佢唔主動做任何野, 想你自己走,佢唔想主動做醜人.

情況直到佢搵到佢下一個對象 / 或者你逼太辛苦, 佢就會頭也不回立即斬纜. 係佢眼中你已經係歷史...佢唔理你感受, 咩"將心比己"呢類對佢地係廢話. 簡單講你已經係玩厭左既公仔, 一野扔你去垃圾房, 眼不見為乾淨最好.

天蠍係愛情道德上好薄弱既仆街, 咩同理心, 將心比己 之類,如果你唔係佢愛人, 就完全係廢話.
所以樓上呼天搶地問點樣可以復合嗰班,醒下啦, 係佢眼中你什麼都不是, 勸你都係move on, del曬所有有關佢既野, 當無識過呢個人算.
佢肯定係唔想同你磨合架啦
不過我都明,你呢家仲鍾意佢,所以有d嘢好難抽身,好難做到客觀持平波瀾不驚
唔緊要,遲早有一日佢對你既反應會令你清醒。meanwhile你可以等,但「等」呢個字代表你有機會等唔到你想等既嘢,亦都好被動
與其等佢回心轉意,不如為自己做返d野啦
btw樓豬呢

其實都重未一齊 挽咩回姐
見到以前嘅自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞