流亡手兄 沒有工作簽證 面臨續證轉LOTR問題 正在籌款

315 回覆
62 Like 48 Dislike
首先你要有個黨安法通緝犯頭涵
你有冇?
係要多d有能力既人過去幫手足,唔係捐錢問題。
其他地方我唔知
我淨係知道英國lockdown左兩個月
捐$比 坐緊監嘅手足 做安家費 我會捐

佢成功走左 應該靠自己努力係英國生活

唔係反返轉要 生活係集中營 仲儲緊錢走難

嘅香港人去捐$養佢
遊說既成本真係咁大?
......
The Home Office’s suggested option 4 is for BNO Hongkongers to apply for LOtR using the online FLR(HRO) form, which would require the payment of an application fee of £1,033, and attract the Immigration Health Surcharge for six months, which would amount, at the time of writing, to £200.
......
https://www.hongkongwatch.org/all-posts/2020/9/25/update-new-advice-from-the-home-office-for-bnos-currently-in-the-uk
信唔信都好,都可以討論下成本點用。呢D愈辯愈明架嘛
申請做難民
再代工作
麻煩得過走難?
香港 而家大把人失業 全世界都武肺

佢去左半年 仲未攪得掂?唔係掛

籌幾萬港$ 應下急就話姐
45萬安家費比集中營義士
即係咁
佢本身留係香港做韭菜可以安穩過成世
宜家比黨安法通緝成世唔可以去同支那有關聯既國家唔可以翻香港冇人冇物
就算慘唔過集中營義士起碼都有1/10咁慘
45萬有咩問題?
定集中營義士唔值450萬?
冇錢返香港囉
籌幾萬無問題

一開幾係要啲使費周轉

之後就要搵份工安定好自己先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞