流亡手兄 沒有工作簽證 面臨續證轉LOTR問題 正在籌款

315 回覆
62 Like 48 Dislike
旅遊簽證都做到mini job?
我真係見識少
Push
你係本人?

其實幾萬蚊應急 唔係問題

你而家都出左去 好過好多比人告緊 同入咗去坐嘅人

果班人都未眾籌 你已經走咗 又搞掂左d簽證$

不如搵份工做住先 而且

有人話你只係搞蚊型集會 未必可以令好多人捐錢比你

香港人d $ 都唔係印出黎就有架ma
半年前撚黎LoTR
10月失業率爆到去4.8%
大把人有得做mini job=全部人都做到
如果入境時唔係BNO 出一轉境用BNO重入咪得

入境時已經係BNO就唔清楚呢個做法得唔得

我睇完樓上HM份文件 好似寫得唔太清楚佢係針對邊部分人
我冇佢咁唔好彩
仲可以自由出入香港比得起個幾皮積儲夠生存一年
未需要發行贖罪卷住
我個 fd去左2個星期已經搵到超市臨時工
支那係匪共賤畜
過左海就神仙,黃台仰,陳浩天都未拉啦,拉條廢柴做乜
有得自由出入未來幾年都唔好入返香港la

返去旅行咩 搵$接埋屋企人去外國 重新開始過

顧掂自己 有能力先可以幫到香港架

至少有銀彈先
黃之鋒:要做,還有很多可以做
https://lih.kg/2309207
係可以重入 但佢差不多留左六個月英國 留左咁長時間 去第二國家既時候 有機會比人問長問短 甚至訓臭格 而且佢身份特殊 國安法榜上有名 去到第二國 d人懷疑佢會有另一d定居既方法 就會扣留佢
而佢既情況的確係有d尷尬
但都唔洗籌45萬咁撚多下話
佢筆簽證$ 已經搞掂

最多籌幾萬港$生活費 佢再搵份工

基本上已經無問題
咁點解唔出一出去/一早英國入面轉lotr先
唔係話唔幫 太唔合理
旅遊簽證唔可以搵工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞