流亡手兄 沒有工作簽證 面臨續證轉LOTR問題 正在籌款

315 回覆
62 Like 48 Dislike
7月底已經有lotr 咁呢3個幾4個月
唔係應該一早要解決既問題咩
簽證到期係可預期既事情黎
我同意無理由係度拖時間。
預咗眾籌
又一隻
佢而家咪境內申請緊 不過唔知點解要眾籌45萬咁解
至於點解唔想出去再入 佢自己先知 我識人因為visitor visa 問題住過英國臭格
但你正正常常一個人入境拎LOTR 而家黎講 係冇事
但你地唔好事後孔明 用而家情況 對比幾個月之前情況
問題係7月底到而家唔申請
12月簽證到期應該係一早知
其實出境再入境申請lotr免費,啲錢攞嚟做生活費仲好
佢口講咪話冇錢 點申請 佢自己真正咩情況 我都唔知
但照番個情況黎講 唔好為屌要屌 佢45萬就真係抵比人屌
個人黎講係建議佢去德國拎難民 如果連幾皮野都冇的話
難民身份會好啲,批咗後一樣可以5+1入籍,審批其間會有屋同生活費俾佢。
下個月出糧即課
去轉歐洲返英國申請免費
如果境內申請要申請費同nhs費
唔洗,要自己買醫療保險,唔可以使用nhs
無錢但可以7月生存到12月
合唔1合理自己諗
唔係,條例寫明bno持有人係可以申請難民庇護
申請費一炮過比左就冇
咁生活費可以慢慢meet 咁你會點?
合唔合理自己諗
所以我係佢會去德國拎難民 如果得番咁少錢
同埋因為你假設左
一比左申請費 就即刻境內有LOTR
唔好意思 好撚多人而家境內申請 都含撚曬
lockdown政府唔做野 而家等超過8星期都未有LOTR
所以我先建議佢去德國拎難民算 得咁少錢的話
條例寫明可以同想唔想係兩回事
尤其是英國人向英國申請難民資格e件事
算唔算國際笑話? 好笑過支共講人權

籌款用黎浪費?
飛一轉返黎即刻申請到LOTR啦
出名政客未有人bno拎難民
但應該有D無名既BNO 拎左英國難民 呢d例子真係要幫手聯絡議員
睇下可唔可以進一步平權
如果你講你既情況比以前係殖民地既人 例如澳洲加拿大 佢地肯定O曬嘴同埋問你點解冇得係英國長住 而要VISA
人地有國安法Charge緊
岩呀 番香港就食蝗家飯 最化算 唔洗幾皮野tim
你係要恥笑 都貼張機票係去歐洲
貼張番香港 你自己就做左笑話
郁下你隻死人手load張圖睇下先啦
柒撚左 唔好推
依家咪展現緊佢既才華囉
人血饅頭師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞