Apple Watch 用家討論區 (46) 新人代開

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
其實點解呢?
apple watch 年年出新款 通常最多三年就要買嗰隻
放二手又唔收得好多
哈哈果然係連登
識買一定係買最平+apple care.

一來平
二來輕

買得stainless steel 一定唔會跟sport band
買Milanese Loop 都$6,299 + 600 apple care
咁就$6900

夠買部電話嫁啦.
其實stainless steel 又唔係唔會爆mon
係防花咋嘛.

有買apple care買鋁版都無所謂啦
我話連登鍾意叫人有貴買貴 only
唔好咁衝動
其實stainless steel 都會花
買ss 都係想要藍寶石mon, 就算你鋁版買咗apple care 都好, 一年都係換得2次。 但鋁版個mon 真係好易花。

我自己就買ss, 但冇買apple care 嘅。

用得機耐就幾耐。壞咗就冇計la, 買過隻新嘅
咁又唔好下下cheap 野前cheap 野後
唔係挑戰你呀 唔好咁上腦好冇?
想買皮帶有冇推介
想買啡真皮
其實果啲真心戴到好7
但我買兩隻全新先=你買一隻....
條友係咪有病?
幾個post都仲發緊癲
你咁諗,以44mm 為例,

你比多$1700 就可以由al升級做ss, 仲有藍寶石mon.

之後再比多$800 就可以升級做ti, 多條錶帶同多一年保養。

我自己覺得個藍寶石mon 真係有好大作用。我自己第一隻aw 就係用al, 佢用咗一個星期就花咗。 之後花痕越來越多,個mon 越嚟越曚。

幾年之後聽朋友講試下升級買ss. 起初都心大心細,因為貴ma. 但換咗之後就覺得感覺唔錯,同埋用咗年幾之後個mon 花都冇花過。

值唔值就睇你自己點諗,但如果比你試一次ss/ti 我諗你都未必返到轉頭
Ching們,其實買5定6好
除左nomad 仲有冇咩皮錶帶推介
電子野有新買新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞