Apple Watch 用家討論區 (46) 新人代開

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
Sorry, wrong post
開cellurlar會唔會好chur電
隻錶用cellular 電只頂到一日

都唔明點解網絡商要另收18蚊
你閱讀理解攞U?
有冇人知點樣記錄路線我隻s3唔知幾時開始記錄唔到路線,其他資料都記錄到(eg. 距離、配速、心跳etc)。已經跟足apple下面個教學

如要查看路線,你必須在體能訓練期間使用 Apple Watch Series 2 或之後的型號,或者攜帶你的 iPhone。你也必須開啟路線追蹤:在 iPhone 上,前往「設定」>「私隱」>「定位服務」,點一下「Apple Watch 體能訓練」,然後點一下「使用 App 時」。
有冇開workout
有,但左下角地圖淨係記錄到起點
開左室內步行?有開既就唔知咩事
開咗遠足了。唔該晒巴打
有冇咩App係可以係錶面睇到濕度架?
香港天文台
好似做唔到 有裝
錶面淨係睇到溫度,點都要㩒一下入去睇濕度
CARROT WEATHER
用開?你覺得準唔準?Anyway Thanks
UV呢?睇唔睇到,準唔準呀?
係電話weather睇啦
有晒UV Humidity
但要畀subscription fees
Tier 1 一年HKD$33
準唔準方面 你可以揀你覺得準嘅Data Source
例如Dark Sky / Foreca / AccuWeather
$38 一個月喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞