[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Pat係onthelist又減價
油肌表示好好用 但好貴同埋用礦物粉好麻煩 所以冇回購
之前睇台灣 youtuber (唔記得係咪鴨鴨)
同佢個遮瑕粉遮黑眼圈好得
想試
但真係貴
買又唔方便
額頭偏油有暗粒
兩邊面多數正常有時會乾

早排買左factiv 既b5/b310/pha20
用左一排之後頸同面都生左啲一粒粒既野
個種一粒粒係肉眼睇唔到但摸上去好鞋
而家停左b310同pha20之後好似好左啲了

想入手dermacept c10
改唔改善到暗粒同出油問題?
我見有啲人仲話可以提亮同均衡膚色?
我見反應好似又係幾兩極
想再睇下大家點講
可唔可以講下點解礦物粉麻煩
c10最大嘅感覺係毛孔望落細左
其他無咩感覺
一唔用又打回原型
寫包單個品牌衰硬
最近用完 hourglass好用
唔乾 算係高遮 感覺好好
[url]我用日本mama&kid嗰隻
我就都爆到7彩 但同谷媽媽好多都讚[/url]
留名想聽guerlain review
想試佢峰蜜系列
雖然用緊estee lauder啡樽
但好似唔太夠力/
有毛孔問題似老化左既毛孔

(題外)另外生完好多斑/有啲曬斑
想試護膚品可唔可以淡到先
用過 OLAY嗰支 白咗但斑無淡
好想買多支專櫃級但諗唔到邊隻好
幸福肌定SKII支白燈膽

仲想入手專櫃牌防曬 (面用)
(手上用緊cdp大支防曬)
定是旦買支base就算
下支諗緊CHANEL米黃色嗰支/白色嗰支
仆街打咗個包膠唔見咗
想講試咗acseine 隻super shield 50+物理防曬ok
可以當base用
用完唔使再上粉
因為覺得佢有種妝感喺度
同埋專櫃級價錢貴咗d
但有budget嘅話可以一試
額頭本身冇乜肉,係骨
家用rf唔會有太大效果
都係botox最work
頂多做下rejuvenation ,thermage都可以

唔好搵太平冇保證既醫生
同跟足指示頭幾個鐘唔好訓低
正常係唔會有事

年中咁多人打
出事得一兩單新聞,個機率低到
衰啲講我行街俾車上行人路撞到機率應該仲大
而且你可以search下出事個醫生係乜料(唔知你搵到邊單)
多數都係平又aggressive嗰啲
個醫生熟手打啱位+唔會為效果打多左既
Botox係安全過filler(filler好易移位)

不過最後都係睇你有幾care抬頭紋
如果你覺得安全最緊要揸下skincare就算(rf都唔係100%安全,tripolar都有人用到燙傷,又有人話反而面既脂肪少左凹左)
如果你覺得真係好唔順眼又想過多幾年唔會越黎越嚴重,
就搵個可信既醫生consult下
佢個垃圾Brand肯定勁多Fragrance
fragrance 唔肯定
但精華落化妝品成份fake人
有mica實有”glow”

Mica唔係屬化妝品?搽佢護膚品同搽highlighter有咩分別
想請教下work絲笑紋做邊類醫美好?阿媽笑紋好勁
個人覺得rf呢類家用美容儀好似得好輕微效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞