[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
係mimingmart呀!
各位有冇粉餅同陰影推薦比乾肌?
我覺得開架嗰啲好似好易變暗...
本身無暗瘡無疤,臉頰小小紅絲同毛孔,唔上粉唔會甩皮,一上就鼻頭用甩少少,唔知係咪自己手勢唔好呢...
絲打用緊邊隻粉餅?同埋用咩上?

陰影推薦Hourglass六色一雞三味除左貴應該無咩缺點
Addiction BA 篤灰手足 連登公海好似有幾個po講過

回帶:
Addiction (BA Mavis Shek篤灰手足)
有冇人用開維他命C Serum/產品?
效果如何?係咪真係會變白同減淡到暗瘡印?
可唔可以同AHA/BHA一齊用?(本人暗瘡+油性肌)
網上有啲話得有啲話唔得
想買yaman
但諗緊買20v 定11b好
一部有眼RF 另一部就有藍光
我間唔中會出痘痘 但又想要眼 點揀好
有無巴絲想喺foreo買野?(留tg)
今日收到佢地寄黎-$160嘅優惠碼,自己無野要買,睇下有無巴絲需要

另外登記埋上年買嘅洗面機,又有優惠碼,但唔肯定俾唔俾到人用

請留tg
大家有冇用過nudestix 覺得有咩產品好用?
覺得笠其實可以搵個空樽
倒花水入去再滴幾滴油(自己計percentage 5-10%)
每次用之前用力chok到變奶白色濁濁地咁就即刻唧出黎用
人手乳化仲好過用cream
乳化劑唔係隻隻都對皮膚好
b3 %高啲
如果未用過original b3會叫你唔好用xcell住
皮膚唔慣高濃度好似有reaction
個真空pump要間唔中係枱敲下等佢上去
brightenlite 就算油肌夏天用都得
啱香港天氣
有用
但宜家部plabeau正好多
買左機之後 枝微針冇再用過
之前都想買呢部機用 不過都係偏貴
絲打有無多d用後感
Skindinavia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞