[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
上面絲打講緊碌面
都係想瘦面嘛
打botox咪打兩邊咀嚼肌囉
我之前係打左3次
好明顯停左打之後面兩邊d肌肉開始鬆
好多人要做埋hifu提升返個面形
有人要keep住做醫美
因為開始左就要不停補
上面個絲打講抬頭紋先講到botox
瘦面都分皮膚上既firming同肌肉細左既瘦
前者緊係用rf/hifu/thermage
後者除咗botox做乜都係冇用
正常打親醫生/consultant都有責任講聲
要預左肌肉細左塊面少支撐會dur

所以天生國字臉嗰啲除非有錢做埋facelift
多數啲醫生都會問(especially3字頭之後)如果臉型細左會dur接唔接受到
再睇佢點揀

醫美睇你點利用啦
tripollar都係關醫美事
rf 能量set高啲會攞黎做大既廠機,出去做一次都2-3000蚊(eg exilis ultra 360)
jlo 50歲都咁firm (雖然扮自己唔打botox)
咪又係一堆treatment整出黎
youtube都好多人講過
有個整形外科醫生都有比較佢20年前既相
話佢專業分析係有打過botox
Jlo 係要問佢打咗幾多個十次 Botox
佢醫美做得多
平時P圖又P得超勁
但間中都有照妖鏡影到佢真實個樣係點
化哂全妝個老態其實都出哂嚟
但以一個50路嘅人來講係正常
最唔正常係佢死都要扮o靚妹、扮冇打Botox 醫美
礦物粉好多品牌都有
唔一定要佢
利申 冇聽過個牌子
台灣個邊好似都有啲review
但見到妝感好似唔係特別靚
推薦everyday minerals
又平又正
jojoba base係奶油肌咁 但成份有油
痘肌油肌驚的話可以用semi matte/matte
Hi all

大家用唔用按摩膏?
同埋係咪去到水腫定係瘦面?

唔該大家

佢係舊款Stop,Stop V先有DMA mode阿
佢操gym操到個身材真係勁既
不過個身一定都有做下emsculpt/monopolar rf/thermage啲皮先可以咁firm

扮冇打botox sell自己個skincare brand先係癲
咩I’m not that kind of person(差唔多字眼)

然後就p哂啲圖扮皮膚靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞