[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
佢好似一款清爽 一款cream狀
妝感都似係我想要 但少少介意佢得spf34
我混油濕疹應該都ok掛
咁好嘅有sample 即刻睇睇!
突然醒起自己竟然有bm枝掃
人生第一次買底妝product係shu uemura敏感到仆街仲要買左千幾蚊 第二次就係bm
但覺得好難用所以盒粉同掃都放左三四年 終於有機會大排用場
個樸我一早掉咗廢嘅
台灣官網?見到好多款 香港除左hktvmall同埋d online shop好似都冇乜地方有
btw 想知spf50個款英文叫咩名
好耐以前都買過支elta md oil free果款 但太大支 有排我用 我仲要懶唔係成日搽
l'oreal formula真係好垃圾
唔撚加密
同埋我自膠我唔記得咗bm 係shiseido
咁我推多支補數(千其唔好買bm )
muf 個支kabuki 係圓頭但好撚正, 我開頭係即刻講係因為要400蚊, 但係好處係唔洗手動打圈拎粉
如果撞到減價sigma 最扺
見到有人提江原道感到開心
極少數有出橄欖皮粉底既品牌(213色號)
仲要唔做動物測試
兩樣野都好難得
最失敗係香港既代理
我落counter個ba居然拎著張貓紙黎sell我
Product knowledge係零
上佢個網買粉餅要成兩個星期先到
頂佢個肺 我日亞買過黎仲快過香港個網個local delivery

如果有絲打覺得自己買好多品牌既粉底都唔岩色既話
可以研究下自己係唔係橄欖皮
因為市面買到既粉底都偏紅
就咁睇個粉底未必睇得出係偏紅 但同213一齊比就好明顯
罷買藍絲Pumpkinjenn品牌WULT
(Woke Up Like This)同
Skinneed

我覺得江原道粉底液唔錯,官網成日做減價/優惠
代理真係好失敗啊 又忍唔住講多次 點解專櫃都可以唔齊色板 仲好意思係官網寫「直營專櫃」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞