[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
https://www.mydress.com/tw-brands-d265388
呢隻大家點睇

岩岩先發現香港買到牛爾
有冇絲打可以分享下Haba 有咩產品好用
天氣乾 用minon唔夠保濕
諗緊買v 定vx,價錢差一半
油好用
但都係貪佢夠穩定
唔會變好但唔會變得太差咁
多謝 應該會係amazon買
隻腳勁乾 日日查潤膚露都冇乜用
有咩推介好用又保濕
我油肌 用三文治方式定妝 碎粉 噴霧 再碎粉
絲打你係乾肌定油肌啊
我用左年半g lotion同油覺得令到皮膚好穩定
但我混油先覺得啱啱好
乾肌應該保濕會唔夠力

另外用過white lady同hand cream
White lady無料到 hand cream唔笠快吸收
我偏乾呀
冬天用Factiv b5都唔夠
想試下佢隻油
想問下你spray用邊隻?
之前用咩牌子lotion,無論質地係稀係稠,聲稱for乾性肌膚嘅lotion都會好乾
沖涼後要搽多層油先夠保濕唔痕
我個陣普通搽baby oil

而家轉左個平平地嘅body shop 大大罐嘅cream
好快吸收得黎個人覺得幾潤而且一啲都唔笠
夜晚搽完到第二朝都唔會乾
佢地覆左我email話補寄緊比我
我係用凡士林黃色嗰支lotion 查咗成支都冇乜用
你body shop果隻叫咩名 等我去睇吓先
想問下邊度買albion健康水最划算?
本人粉刺肌買左支100ml試用覺得幾好用
DFS好似做緊8折
HKTVmall都有水貨舖790兩枝但唔知可唔可靠
Japanese Camilla cream
深啡色罐
你可以去試味先 我諗佢隻隻cream質地都一樣 係個味唔同
呢隻我一搽上手就覺得好正
一支都用幾個月
好少就夠抵好多
平囉
牛爾係台灣行內俾人笑開冇乜料但識玩 marketing
睇你膚質
太active我只要A+B咁用 就一定爆幾粒瘡仔

你問我 一定買A先
抗衰老最勁係佢
B同幸福肌精華露2選1
c同抗氧都係2選1

但質地上幸福肌既精華露係舒服啲
我仲未揀到隻好嘅美白淡斑精華去痘印
google親都係啲廣告文
200好難推
你會唔會買枝油再溝本身既野
唔洗一定買lotion
靚既油都唔會太貴
淡斑成千蚊一枝精華都係冇乜用
防曬+儲錢打pico最實際
用下普通美白精華 傳明酸/vit c/b3就ok

去印要睇啱啱生完瘡定陳年
陳年都係同上面淡斑一樣,美白精華幫少少,主力打laser
新既就用抗氧化 最平vit c粉溝花水,粉平平地TO就有
TO其他抗氧化精華都得
貴啲就幸福超抗氧/三倍抗氧 唔洗自己溝
唔該晒你答得咁詳細想問下咩係TO?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞