[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#124

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
枝嘢好似幾多人話用完會爆粒粒
我仲係到啊 send咗email 成個星期都冇人理我

然後我尋日再send 多次,等多幾日睇下點
我都試多次先
諗緊好唔好係信用卡度dispute左佢就算 廢時煩
我都覺得麻麻!
呢兩支都係因為有好多人介紹所以買咗嚟試
流金水用落覺得皮膚軟熟咗之外,冇咩特別
菇水用嚟濕敷塊面會熱熱地,之後仲爆暗粒

利申:混油肌
佢個formula搽完再等一陣會有少少粉粉地 velvet 既感覺
所以春夏用完全冇問題
reclaim既active ingredients係peptide多
同你用緊既唔會撞(synergie本身都有啲acid類精華可以一齊用)
質地上幾厚下,你試左上手先好決定

抗老前一個version我都買過俾老媽子
我試過下質地
舒服既但抗皺效果係佢身上一般
我prefer superserum
冇記錯抗老都幾貴下
superserum+botani/brightenlite應該好好多 再加幾滴抗氧化都夠

佢枝眼精華真係抵又work
呢排唔知點解甩妝落口罩既問題嚴重左
一除口罩就見到塊面一撻撻 仲誇張過夏天
想問下大家有冇碎粉推薦
同埋其實大家prefer碎粉定蜜粉餅定妝

利申混合肌偏乾 而家用excel碎粉+ mufe mist定妝
人到廿中尾
想問下有無好似cpb Le serum 差唔多作用既精華推介下
拎過sample幾鐘意但唔想比佢賺

睇過下clarins 同 guerlain 有無人用過?

乾+暗沉 想提亮保濕
用過factiv ha3ba5 但唔夠力 岩岩用就保濕但耐左又乾返
好啊 如果有Update 可以係到話我知
想問有無人知邊間集運可以運壓縮噴霧?
morphe減價我就買咗枝morphe setting spray,買完先記得部分代運唔運壓縮噴霧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞