Page personnel 啲臭閪不是一般的臭!

508 回覆
400 Like 7 Dislike
遇過真係好人既agent係rw
d staff至少係nice想同你keep住個好既關係先
randstad就遇過好遇過壞
ambition唔太喜歡佢既態度 但有人可能buy既
有間morgan mckinley壓價壓到傻 叫我叫10%最多 cls

果d係連登出晒名成日比人屌果d就唔洗講
不過反而我第一份工係係咁比人屌爆既seamatch幫我搵,佢態度都算幾好,係壓下我價咁
GrammyTexx
果份仲要係secondment
叫你減人工仲要冇晒福利咁由perm轉去佢份secondment
神經失常到咁
grammytech 呢間食屎啦
呢間一向西中之西喎ching
果時唔知
睇啲jd就知
我果個係 叫oxxxxx
成間公司 臭閪工廠嚟
所以rw都唔係隨便打比人 真係岩先打
投訴佢喇 搞大佢麻
有啲工 係間公司做下樣 長期都見佢請人 又會in下人
或者個hr手腳慢 仲in緊其他人都有可能
懷疑佢無公司client
純粹打泥問完我先腥我cv去apply
好多淨係update資料扮有份工 同埋佢地要跑數 要一日打比幾多個人 收幾多份cv咁
後生Agent真係易中伏,我覺得你地可以先上linkedin 到睇佢背景係咩,例如邊間大學/做左agent幾耐先決定同唔同佢contact落去。
根本就唔會知佢有冇幫你send
唔怪得要狂打電話泥
因為都上去見過agent ,Whatsapp sd 啲information 都可以
硬係要狂打泥
rw啲job通常係大公司同出名既公司,啲agent相對正常啲
佢哋好似打幾多個電話都計kpi,其實就咁whatsapp JD嚟咪得
HR要追KPI已經煩,連agent都要追KPI,到最後就得返d唔3唔4既人入到圍,所以話搵agent請人係最傻。
Block leave ar ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞