Page personnel 啲臭閪不是一般的臭!

508 回覆
400 Like 7 Dislike
試過俾agent問我得唔得閒傾幾句
我話放緊board leave
佢問我乜野係board leave
好心解釋完
然後介紹份工 老鏈咁遠 仲話人工可以爭取加兩舊
Dklm 係兩舊水港紙
聽完就收咗佢皮
On99
Hays比較撞手神有啲agent都幾有心跟既 但page personal 真係全部仆街黎 唔熟行情 前年IT咁好境但叫我人工平手轉
印度佬真係好多伏
Morgan half 應該係細 係啲搵工網冇見過
Board leave都唔識 好打極有限 可即刻收線
其實呢間閪公司係咪有手有腳就請
個agent 可能fresh grad
咁姐係佢間嘢零training咁推佢出去死
好一般
呢間好似都好細間
唔怪得咁多人鬧 咁可能純粹係我好彩 我見果個agent態度又唔係話閪 冇甩到我底 見完簽左contract真係番得

有時真係好睇agent
Adecco, Manpower(唔知仲係咪存在), William Lea應該同一個檔次,都係麻麻哋,Adecco早幾年都遇過正常agent,但流失率好高,好多都無做
試過recruitfirst同hillman ross未 似乎比較少人提
recruitfirst都係on99 同manpower果d差唔多公廁

後面果間睇佢啲post都好似幾正常 (又係未用過既) 但果啲多數都係senior以上
隻Wendy 閪 係出名
近排佢介紹個job比我 壓價壓到傻
我之後應該係見番同一份工 個budget多咗差唔多三四成 我自己apply
Recruitfirst 都是麻麻地行嚟 印象中上過去office
Adecco因為做散job 而變西
Manpower仲有做 同William Lea 一樣西中之西 多年不變
係 一年前入左佢介紹既job 辛苦到而加
呢排成日都見到有間swire resources limited 係咁出post
唔知關唔關swire 事
hillman好D 專業D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞