Page personnel 啲臭閪不是一般的臭!

508 回覆
400 Like 7 Dislike
可能年尾要追數,所以就咩人都揾
都唔只Page Personnel 閪,最近有間BDO recruitment,即係BDO 間cpa firm有條line做recruitment,個agent 定recruiter叫我平手或高10% 轉工,我問佢點解高10%就要走,佢跟住話,乜你公司有加人工咩?條女都on99,我自己揾工都叫高過佢,仲要係條女自己approach 我,唔聽佢電話就打好多次嚟
笑貪不笑娼
如果五萬做個分界
呢個market應該會少一半candidate
講嚟聽下
而家自己apply或者搵人refer都好過啲閪agent
低過既話會比人壓得好勁 之後果啲工想叫高番會難啲
Virtual bank呢排請好多人
原來BDO 都有recruitment 10%已經on9仲要講平手 就收9佢皮喇 1
tricor都有做recruitment 但服務一般
咁D agent不如開宗明義人工唔高過50K既位唔接
咁咪實有肉食
啱啊 低過50k啲低欄工未由我地自生自滅囉
一樣咁閪
最癲果間叫Asia ProgreXX
一打泥
"我收到你份CV,想問下你依家幾錢人工"
問多兩問先知佢邊間野叫咩名
跟住講多陣就話
"個客依家呢個位想請個內地人,你好似唔適合,我再幫你睇睇有咩岩"
然後byebye都唔講就收線
我真係DLLM
試過rw打黎水我做call center
仲要係上到去in先知係聽電話
其實Agent係咪響jobsdb睇到有公司請人先搵candidate?咁既情況咪同我自己apply 一樣?
佢地max 50k~
係, 因為佢地係Sales...
年尾追數姐
今年食晒屎咁
傻撚咗 呢間都見過佢啲job ad
我都試過 不過唔記得係邊間agent
係 有時啲垃圾agent仲會壓你價添 自己apply好過
佢自己食屎 做咩要閪個candidate
Ambition 幾好,起碼識send email ,唔係打電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞