突發 喱騷撤出社交媒體

458 回覆
1023 Like 34 Dislike
一炮俾,想睇個show
淨係個idea都已經值得buy
600真係一餐都無咗
佢而家就係要pre paid拎一舊錢去做節目
你班連登仔就話呢樣貴嗰樣唔得
由頭到尾想人無償做黃圈 真係靠你哋口爽荷包立就食得屎啦
話我打手都係咁話
聽完佢個show recall到好多上年嘅事
係真係有咗種能量令我堅持
講真YouTube fb 點審查 黃標 唔係無人知,
而家有香港人試玩其他平台點都係好事
杜汶澤

見到大家反應咁熱烈,我都好感恩。可能有人會話,「喱騷」響fb坐擁過百萬followers ,就咁就退出會唔會冒險咗啲。
的確是。
不過我只係想問一句,香港行到今日,唔通真係仲有險可守咩?
我哋用咗好一段時間去研究收費台嘅可能性,當中亦有人會認為,可以有收費頻道,同時亦應保留有免費節目。
問題係,社交媒體嘅前景。我個人就唔係咁睇好。就當我咩都唔識啦。

正所謂Get out of the comfort zone !
中文即係,搏一搏!唔使咁頻撲!

我老喇,都係響公司幫頭幫尾啫!
祝所有新一代嘅「真·香港藝人」,一帆風順!

多謝大家支持!十二月二日,得就得,唔得就食忽得!
買既單單就係娛樂?
Hmmmmmmm

杜生高估咗香港人
原本100毛式咁做可能相安無事
今次仲要話拍埋劇 有啲博.......

之前係影視台 同其他巴打粗略計
幻愛都係大約廿萬頭左右人次

我當喱show都係咁上下人左右
又個個都一定年訂600

一年先億二 一個月先千萬左右
就算有廣告 夠佢run到間公司
又未必夠再投入新制作又或者劇之類

除非佢盤算訂嘅人有四五十萬
咁就另一回事 不過望返我最頂句說話.......
你岩 但要養埋果班黃圈藝人開支唔細
同埋Netflix 唔係target 香港人only 佢暫時係
睇你點睇
有機會發大做當然做大去啦
50蚊睇chantale講粗口金句都值
飲杯珍奶都30蚊
見到有生秋王係到個價值左啦
Social media放trailer
片放app咪得
香港版國光幫幫忙
估唔到阿木夠膽做我想像既野,甚至更加前

喺美國眾籌整個香港YouTube TV channel有冇得諗?
https://lih.kg/2122749

做老細當然會明,YouTube本身食水有幾深
又要硬食藍屍廣告,受眾又唔撚識昇旗易六步曲
YouTube營利根本無肉食
唔係靠Patreon真係食得屎

反正本身都有diehard fans, 熱狗,普羅 開台開咁耐都未執
自己整個娛樂台根本有得做
食住香港企硬個勢,轉行自家娛樂app

唔只香港觀眾,海外廣東話市場都食得埋

好彩既話,阿木將會自wiki以後,第二個真正白手興家既人
https://youtu.be/qj23LHXyBX4

唔好意思,哩條片我係啱啱先至睇到(半日前出)高登音樂台真係被YouTube 封殺。我真誠道歉

香港KOL 要decouple Google/YouTube, 就算係用自己寫app,如終要經Playstore Appstore. Google 明顯地NMSLand 合作緊。點解哩首二次創作係引發仇恨,而唔係香港人集體共識,Google 憑乜做哩個裁決,根本係數碼獨裁,同佢拗零意義。希望堅信don't do evil 嘅唔止係Google 嘅staff
最緊要係睇得舒服,齋呢樣已經抵課
g持
善用起底功能
訂閱數字630K YT寫哂出黎啦,你問黎托咩。換過副老花鏡吖
日日喺度捉呢啲根本冇意思
失敗撚出場?A冇意思B冇意思C冇意思D冇意思E冇意思
F冇意思G冇意思.....你存在都冇意思喎
笑到
條友KFC又當睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞