張崑陽:我支持嘅唔係侵,而係佢嘅外交政策

185 回覆
270 Like 34 Dislike
我知佢撐侵 只係我講翻我睇完 同埋我自己呢幾日睇到既野既感想姐
唔係喎
我絕對支持趕盡殺絕D蝗蟲同埋左膠
你唔熟啫
侵係孤立主義者,佢重點係美國優先經濟第一
外交方面美國要戰略收縮撤出歐亞前線,削減開支
將防衛拋返比日本德國土耳其自己搞

只要佢喺度中共就唔會敢主動開戰
如果中共閉關鎖國自己靜靜地內循環
侵任期內就只會經濟封鎖中國而唔會有進一步動作
而習近平冇任期限制,佢可以一直等到機會出現

最好情況其實係中美開戰,一野打醒美國人
借戰爭將左膠老人在內嘅人口一次清光
人口老化財富不均社會極化嘅問題就自動解決咗
戰後重建嘅香港台灣亦唔會再有大一統中華膠
我冇諗過說服
佢哋揀biden係佢哋選擇我尊重
侵輸已成定局
是但啦冇人想知。反正你都走咗
其實唔駛解釋太多 係拜登太奶共以及賀錦麗係共產主義
點可以比佢做世界大佬
其實如果你有上Twitter同埋Reddit就會發現多咗好多香港人留pro Trump comments

類似if not Trump, HK will die / Only Trump can save HK咁樣

所以係有影響㗎
藍絲都支持趕盡殺絕黃絲啦

兩個立場相反嘅極右?
佢應該講緊張崑陽
其實只要人地見到你係非美國人 又冇票 登粉基本上唔會比你左右到 只係真係好想你企埋佢果邊 一定要獲得你既endorse 否則你就係右/brainwashed

我自己覺得 你表個態根本影響唔到啲乜 而佢地分裂對立既情況就好似香港黃藍咁 你會唔會聽得入藍絲五毛講野?藍絲又會唔會聽得入黃絲講野?
it's fair comment
比起trump
其實香港人係對Biden同個女黑人唔信任既問題
加上民主黨對上8年坐大中共
Biden競選期間已經話要重返who,un 依啲冇價值既毒瘤
根本就係要返轉頭
我地已經受夠嗰種金玉其外 敗絮其中既生活啦

街頭,議會,國際一齊崩盤
清算不停黎緊
我覺得任何香港人有情緒都係理所當然
所以我永遠見倒Twitter既Biden支持者(但支持香港,而且好用力)對香港人支持trump嗰種不肖既態度就覺得好失望
我唔係話佢地一定要支持trump
而係去理解香港人點解要支持佢既原因都唔知
Kamala真係唔掂
有咩影響?
老蔣傾國之力撐喎
國際線形勢係變差
但唔係無空間繼續打
但香港人咁情緒化去屌美國人
只會進一步收走緊餘空間
其實都唔完全係,只係某幾個政策上好右。

而美國有部分所謂嚴重左右分裂社會議題係香港都唔算係好大議題,例如墮胎,同性戀、宗教自由etc。而且係經濟來說,派錢幾乎係全民共識⋯
果D人只係想要個光環唔係真係想做野幫你解決問題
不停口惠而實不至 就好似香港班左膠永續社運咁
只係想搵個光環滿足自己
ON9
侵同佢既外交政策係分唔開
咪撚轉移視線
藍絲都一樣要趕盡殺絕
根本係港澳台星馬呢D識中文多「華人」同埋接近中國既地方
唔徹底將所有親中意識清除
終有一日都係會死灰復燃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞