張崑陽:我支持嘅唔係侵,而係佢嘅外交政策

185 回覆
270 Like 34 Dislike
除咗外交我最支持係佢美國優先
真本土派
帶返啲工作返美國
真正咁阻截非法移民
2個都係仆街
一個4年都唔會做到咩實際效果 變相放生4年比老共回血
一個直頭老公已經係支那大把生意
仲有萊澤希特同余茂春
健吾係業劉好朋友
Tui
17年主動開打貿易戰
一開始500億都已經地動山搖
如果係民主黨,共和黨傳統官僚 呢500億 到今日出唔出到都係問題

特朗普因為唔係傳統官僚體系出身
考慮比較少 作風你可以講比較流氓 但先適合對付中國
起碼登喺Democrat支持度唔算高,而共和黨而家國會選情幾好

就算佢想奶,唔好話對家,連佢啲黨友都隨時倒戈,需知美國民主黨啲黨紀好鬆散
所以傳過好多次中共唔鐘意佢
因為佢不可預測

china joe=老油條政客
食力,冒險的野 唔好旨意佢搞
Trade War你唔可以忽視佢個軍師Lighthizer
聽聞當年廣場協議前同日本傾deal串到摺紙飛機扔日本代表
拜登家族同中共有咁密切關系 點叫人信得過佢?
好文 推
你睇完篇文就知Sunny好明顯都prefer Trump
但係佢覺得Trump輸都唔洗世界末日咁
屌票文化
完全認同
不過佢好似唔覺香港有啲人真係盲目咁支持trump神化咗佢
我覺得返唔到去以前嘅engagement policy
啲有關香港、東突嘅法案都係由兩黨嘅議員co-sponsor嘅
坦白講 如果拜登可以對支共強硬 香港人都會撐佢
但而家得侵先對支共強硬

唔好講咩侵下冇人權 拜登上場會重視人權etc
香港人而家已經冇人權 咁拜登上場係咪等於香港有人權?
香港既ABC大多數都係撐登(根本上我身邊係海外既都係撐拜登)想講既係 你有得走 所以你會享有到人權 帶來既好處 支持侵既香港人一黎就唔會走 二黎係走唔到 咁你同我講咩侵無人權姐 本身我地係香港既人權已經被剝削左 你叫我撐一個幫唔到我既人把撚?

結論就係 人權係重要 但係本地香港人角度 幫唔到香港既話 佢幾重視人權都冇用 係我眼中都係虛偽
yes
但都要trump敢同意 同佢keep住做

克林頓做參議員,一開始做總統時對中國好硬
但被中國搞幾下後  就全面潰敗
你支持嘅係敖卓軒
有講

我跟其他支持者最大的不同,我不認為我們需要把特朗普想像得一個人可以單天保至尊, 神化他並沒有意思。當他變成了一種盲目的信仰,那麼潛在邏輯就是有了他香港就會得到永生,沒有他香港就必定難逃一劫。
講咁撚多野 叫你大佬炒撚咗敖狗先啦
其實都係
你地要打國際線自然多幾分考慮

但對大多數香港人來講
叫我地要考慮埋美國

=問乞丐 借500蚊
其實侵處理疫情咁差已經俾中国回咗好多血
不過都因為咁佢至射個波俾中国
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞