脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 23

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
好似真係有鬼佬咁做...
理論上佢搽邊到就邊到生毛但規唔規則就交畀勇者你挑戰
問左醫生話食得,但最好食到自己死埋重好
宜家一起身就好唔開心,以前見到人跳樓覺得佢地好勇敢,但宜家見到個窗口我真係敢跳落去
想問係咪有巴打可以幫手買藥?唔該晒大家
想問齋食唔搽,會唔會比搽埋爭好遠?
小弟食左3個月保康絲,冇覺得性慾下降
唔好亂黎
同求買藥thx
得呀,真喺會生
小弟去咗紋眉兼搽minoxidil
原本冇眉紋咗既地方生咗終毛出嚟
證明微針加minoxidil喺有效
2年前食過保康絲 同 噴霧,持續6個月 ,會有少少毛出返黎, 一唔用 就給返之前咁。

結論 這些是美容產品,一唔用就出事,要根本解決,一定係做手術植髮。
如果有家族遺傳,就放棄,做大J。
如果無家族遺傳,只係小M ,儲錢做手術
對的,我去過台灣問植髮,佢地普遍推介用FUT, 因為存活率較高, 唔好處係後尾枕有疤。

但如果地中海果d真係無得救, M字額是有得救
我27歲開始有M字, 29歲食藥,30歲停藥, 到32歲 就無再惡化過(無做之前份工後),諗住遲d 做植髮,或植假髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞