脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 23

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我發現有性慾減少副作用 但停左幾日藥後即刻回復返正常
如果我知幾日後有約會 咁樣停幾日完左食返有無影響?
我有繼續搽野
只治雄禿
想問十年巴,想改善M額(兩邊額位得毛仔,但毛襄未死晒),一開始應用Minoxidil 2% 試下好唔好定直接5%?
有冇人想要minoxidil 5%?
早幾日喺萬寧見買兩盒有折
就買左兩盒 但又發現未咁快用得著第二盒
如果有人想要可以用折左嘅價放
兩盒$1081.9
一盒放$540
有意留tg
minoxidil 5% (泡)想問邊到有得買?係咪一定要上網買?🙇🏻
都係皮膚敏感個類多
咁我呢個情況要點搞? 有紅點 痕 跟住R下就唔見咗忽頭髮再冇生返!
香港已經有得做,有冇巴打試左?
想問下有乜生活習慣會令雄禿惡化?
想問巴打們係用水定泡多啲?
想伸手問下台灣植髮有無介紹 上網睇好多打手...
睇皮膚科醫生
基因問題
巴打你個頭有冇好轉?
食咗4個月,暫時未有咩明顯改善依家諗住搽埋藥
係咪點早訓嗰啲嘢都冇乜關係其實
巴打你情況如何?
Same 睇醫生比左5%生髮水噴 噴左2個幾月冇咩效果 成個家族都冇人脫髮 唔係遺傳 係咪冇得搞了?
不過我未到你咁嚴重應該第一期掛
藥都食得, 一早查埋喇, 我一黎就雙管齊下
分別唔係好大, 你可以一用就5%, minoxidil唔係咩野神奇藥, 只係治標不治本, 原理係擴張血管令毛郎好多血到生得好d, 但係你要知道查左野係個頭, 要滲落去, 要7-8小時, 剷量落到去都未必夠, 所以無咩效都唔出奇, 唔好咁大期望, 仲有, 好多人講用咩洗頭水, 如果你地有上網睇下醫生講, 就知用咩都無咩分別, 停留係頭pei既時間太短, 有神奇成份都入唔到去, 所以根本無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞