[尋黃店] 想買希臘乳酪

483 回覆
181 Like 8 Dislike
通常用邊隻蜜糖去溝想揀隻冇咁多添加野
劉名根俊
係百佳買左部機($398) 可以煮埋乳酪
第一次整 試用北海道牛乳 ($28) +emmi geek style yogurt($23)
500 ml milk + 60g yogurt
8個鐘 訓醒睇下整成點
第二隻係邊度買?
我擺左28個鐘個質地好似豆腐花咁係咪failed定係擺完落雪櫃個質地會變返街買個d咁
應該正常 要過濾一次個質感先會似yogurt
召喚hkfoodghost巴打
Greek yogurt 加士多啤梨好好食
早餐就咁食500g Greek yogurt 無糖
乜都唔加我都照食到
yummy yummy
巴打成唔成功
你地用咩牌子奶整
全脂低脂定脫脂

又想好食又想健康
差唔多要整第二輪
28個鐘依家天氣凍左 你送多一陣都得
你仲會雪凍嫁ma 雪左睇下點
一係你影相黎比我睇睇
我擺咗雪櫃一陣聽朝再睇吓咩料
巴打你之前係咪講過如果想keep蛋白質就唔好隔咗d水
係 個啲whey好高蛋白質
其實都可以隔 但你要飲番隔左個啲
好撚難飲
我有d唔明本身個樽牛奶係得咁多蛋白質 咁係咪代表整完出嚟嘅 yogurt都係得同等份量嘅蛋白質唔會無啦啦變多咗架嘛
冇多左
之不過隔左會分離 啲營養大多數係whey到
所以唔隔嘅話個兜嘢同飲牛奶嘅差別就係飽肚d同埋有乳酪嘅味+口感
仲有啲菌有好處對腸胃 詳細我都唔太識
多謝巴打解答
成功呀, 味道OK, 但最後用左16個鍾都係稀左少少
巴打我今朝試完冇乜酸味又有d流質係咪冇得救
你當野飲飲
點解會失敗 你份量岩?
我覺得係擺得唔夠耐 有d似你條片20個鐘再傑d
琴日去Taste有好多牌子,emmi都有
Btw早餐食Greek yoghurt加水果夠飽咩我諗住買來當甜品食,加D水果同muesli
Emmi好似Greek style 但無真正greek賣 算比較好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞