[尋黃店] 想買希臘乳酪

483 回覆
181 Like 8 Dislike
做得好!
咁citisuper果隻邊度仲有得買?
我用奶粉都試過整到 但好似稀過用鮮奶
1L奶就係整1L yogurt
我唔係keep fit 純粹鍾意食
其實係咁的 我平時係whipping cream+greek yogurt當甜品食
M&S skyr yoghurt
你好似好有研究
想請教多一個問題,除咗用全脂奶,點樣可以令到個乳酪杰身啲?因為想整到低卡得黎又好杰身既乳酪
香港M&S經營權係杜拜架,citysuper先係藍嘅
真係超好食,佢啲甜品都超正
之前淨係得ThreeSixty同一田有,依家終於唔駛喺藍店買
如果你有慢煮/整yogurt機 可以控制到43-46度中間 其實4-5個鐘就整好 仲可以控制埋yogurt個杰度
室溫發就冇計 要睇天氣
如果你想greek yogurt咁杰 我點都會過濾 因為會相差好遠
出食譜
依個要用blender仲要熱既時候落
處理得唔好會起粒粒
上面po左
https://youtu.be/FB_j1B5EknE
比多次你
唔會
食開Greek yogurt加golden kiwi加埋granola, chia seeds
香港買xanthan gum一買買好大包 用唔曬
有冇recipe
邊到買
洪瑞珍附近
好撚正 但好貴
m&s隻冰島乳酪仲正 成日去親買都無貨
係唔係即係將mix好既牛奶靜待24個鐘再加冷藏4個鐘就整到夠杰身既yogurt?
24個鐘係夏天個室溫 依家涼少少應該會耐啲
你隔一陣留意住佢杰左未就得 冇話固定時間
覺得夠杰就雪 雪完食得
通常份量係食幾多? 同埋係咪當早餐食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞