[尋黃店] 想買希臘乳酪

483 回覆
181 Like 8 Dislike
唔食過點知咩叫好
Blendithk
係大角咀 最近好似做埋網店
通常當宵夜
granola honey 同佢 mix埋小半碗咁幾好食
想請問下可唔可以用其他野代替奶?例如豆乳,杏仁奶?
強貼留名
我唔係好明條片話好稀,之後就有幕係經過濾yogurt
跟住又叫人雪4小時
即係點?
以前食overnight oat個陣會落muesli
不過唔知係咪食得太多麥皮起左疹,所以就少食左
依家會杏仁奶+muesli 一齊食

你有無話會講究咩蜜糖?定百佳求其買樽花生醬/蜜糖個啲?
聽落都ok可以當早餐食
蜜糖冇乜所謂
如果係蘋果+yogurt唔落都ok
因為蘋果個甜已經cover到yogurt既酸
再落蜜糖會再甜d

呢隻花生醬係比較健康
或者可以ig搵 nuttie.b
黃店黎 都有花生醬賣
Sorry有啲唔清楚
如果你想好杰既 雪完再過濾就好會似greek yogurt咁
姐係點都要雪左先食得 想想杰啲就雪完過濾
我試過豆漿 其他未試過
我幫你google下睇下得唔得
有隻係0% fat
仲有隻係Greek Style乳酪雪糕3% fat又係好撚好食
反而想知落邊隻蜜糖好?定其實叫蜂蜜
試過落花蜜超正
市區d鋪難搵,上次要去到青衣先買到
花蜜定蜂蜜好?
之前一真加水果食,一係齋食,想試下新嘢
英國百貨,香港經營權係Al-Futtaim,杜拜公司
可唔可以唔過濾
可以放雪櫃keep到幾耐呢?建議一日食幾多好
你應該將佢同citysuper撈亂咗
可以 咪普通yogurt咁
我平時都唔會過 因為過濾完會冇左差唔多一半
我試過放一個月都冇事
通常壞左個面會有啲紅色野
一日食幾多真係唔知 我平時當零食咁食
Pastoret好似都有kefir系列
係咪買一大袋個d奶粉都整到架呢,唔駛一定要milk?咁整出黎營養都係一樣?1升milk可以整到幾多yogurt出黎?
當零食咁食都keep到fit咩?你買0fat既milk?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞