Trump成家都癲架!Melania食維他命同食健康啲就好返!

237 回覆
297 Like 11 Dislike
咁又唔好咁講,我朋友因為武漢肺炎死左3個同事
搞到公司搵心理學家處理

朋友住LA淪陷區
連登恐懼撚會出黎咬鳩你
譯到好撚尷尬
我100個朋友都死晒添啊
連登嗰班盲撐侵撚真係睇到我好尷尬
好高
On9 當有趣
咁大家都知香港政府要借疫情打壓自由
但唔overact唔代表要低估個病毒
我唔撚明點解要吹到個病毒無殺傷性同戴口罩無用?
我覺得恐懼先好,搞到全世界恐懼先會對中國強硬,一個武肺連德國都歸隊

呢類on9邏輯其實同埋嗰啲乜撚嘢「只要係敵人反對嘅,就代表我哋做得啱」大同小異
澳洲melb啲人屌柒緊 Dan Andrews啦Ching
屌你老味真係玩永續lockdown咩
啲case少到乜咁都extend個lockdown 都痴撚線
一開始驚都唔緊要 當可能真係似會好似沙士咁
件事發展到依家咁 再加埋政府啲濕鳩防疫措施
你諗住真係戴口罩戴到落棺材?
仲要有人幫手配合政府再監察返市民先抵死
但死亡人數高過流感係事實,如果死亡率高估咗,即係我地低估咗個傳播率,如果傳播率高又唔做措施控制,咁全國超過一半以上人口中咗,啲醫療資源點分配?
咪就係因為個個同港共一樣嚴重overact 講到世紀絕症冇藥醫咁 先咁多人開始醒同反感 屌人恐懼撚囉
但我覺得個問題係就算你當佢係seasonal flu
但幾個月前全世界政府都嚴陣以待
去到依家都係好著緊covid

除非各國政府走出嚟話COVID係廢病
唔係作為一個小市民 香港人又經歷過沙士
見到世界各地政府都要實施lockdown
其實香港人panic都好正常
流感咁多年黎年年殺咁多人 仲要係有晒疫苗都年年死最少幾十萬人 咁可以點?
不如取消埋cancer糖尿心臟病算啦

仲要搞笑既係 全國一半以上人口中左會點 大佬你唔問流感? 大佬有人中同時都有人好返架 仲有如果個病毒傳播快到2星期可以感染一半人口就一早群體免疫左啦屌
病毒傳播唔洗時間咩大佬 天花傳播力勁咁多都唔會同時一半人口中啦
如果全世界政府都嚴陣以待
我唔明你一個小市民點解可以唔緊張、恐懼
On9盲撚乜柒都唔睇直接屈鳩我鐘意WHO
你有無source可以send嚟睇下邊個國家有計埋其他死因落肺炎死亡人數,同埋幾多個咁嘅case
"除非各國政府走出嚟話COVID係廢病" ????
其實唔少國家元首都有咁講 無記錯白羅斯同泰國直頭叫人曬下太陽就得
包括特朗普都成日強調係just a flu
但香港果班防疫塔利班係屌人唔識防疫 叫人收皮
但歐洲又係lockdown緊
之前美國都試過lockdown

對廢病係會用呢啲手法?
呢啲嘢真係冇講笑,我fd同其中2個同事都好耐幾熟,成日有講有笑,仲同我講好唔開心,佢仲要鬼佬來口罩都戴得好足,都因為呢件事佢勁憎共產黨同民主黨,本來上次投Hillary今次點都要投Trump.

其實就我聽返來,朋友嘅朋友中武肺死左,都有6個。真係佢地唔開心講出來先知。

好彩嘅係我冇朋友因為武漢肺炎而死咋,但係成件事距離好近
唔明連登點解咁多人鐘意非黑即白
唔過份恐懼=要低估隻病毒
唔同意trump 某啲言論= 支持Biden 支持中國共產黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞