平過一盒飯$33有 50GB 高速數據!百佳都買到!

1646 回覆
1185 Like 51 Dislike
其實整體去睇 係炒唔起
係客人角度唔值得
佢應該係要number only
今朝特登早撘車去買
我開新plan 佢逼我最低月費要有50
Proceed 唔到
轉其他台儲值卡啦
淨用黎聽電話
應該係鴨聊佳嗰張70gb
130~210
打少個0
兩三百蚊有7GB 咁抵
off topic, 有無巴打有平年卡推薦? 50gb樓下都可, 用來插雙卡機
如果淨要no.
鴨記淨打電話無數據,最平$30/2張啦
好多上台既入黎玩埋一份
我估唔洗3個月張卡就會玩爛

上年Lucky 都係咁.......
巴打, 雙卡機可以咁用? 即一張卡無上網 (2G上台),但另買一張年卡50GB假設, 可以令2G 號碼都上網 *whatsapp tg 等?
可以咁講

SIM 1 用上網年卡 (4G/5G) 或者百佳呢張卡都得,自己比較速度、數據量、價錢、有冇FUP限速、通話時間(for 你133 打比其他人/查詢一啲野都有用)

SIM 2 用養number 嘅卡 (建議儲值卡而且support 4G/5G上網、sms、通話,for 你日後太多餘額開佢啲月費數據plan用左佢) ,而家呢個年代都少打電話啦

部份手機SIM slot 只有一個support 4G,用邊張卡上網果陣留意番。

而呢個方法嘅限制係可能有啲手機sd card 同SIM slot 放埋一齊,雙卡果陣用唔到sd card少左位save野

據我所知whatsapp tg應該要個number for sms驗證就會綁係你手機,我而家都係用養果個number for whatsapp但經年卡上網
我個2g卡 係上台月費, 插sim 1, 可收sms, sim 2插年卡 放數據出來ok?

機型:Samsung c7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞