[變形金剛始祖] DIACLONE 集中討論區 2

673 回覆
7 Like 1 Dislike
就咁睇比例好似勁巨型
你哋估會叫價幾多?
$2800 - $3000 ?
應該唔洗掛 估2000左右

勁巨型
當佢 HK$ 3300,我重天真到估佢 $3000 樓下。
應該唔會買喇咁撚貴,但真係好撚多機關。
成隻 Robot Base 會分開幾多 part 賣呢?
睇佢而家個仆街食相,應該唔會上身+下身咁順攤,條 line 臨收皮前點會唔吸到你班友精盡人亡。我估就係:腳+上身+兩隻手+頭連parts。買齊成隻冇$6000落唔到樓。
其實分開先好
食相唔覺有咩問題
如果一次過勁大盒咁出
我就當$6000
一定嚇走好多人
現在分開出,俾你慢慢儲住黎玩
個盒又冇咁大,方便收藏
睇唔出分2-3次,當2月4月6月咁出
同一次過超大盒6月出
玩家有咩損失左
係我講得唔夠清楚,分開出冇問題,而且亦都唔到佢話想分開出定一砲過出。咁大件嘢首發一定要分開出,問題係佢會點分法、點出法,依樣先係我所講佢哋嘅食相。

佢哋會驚嚇走人? 而家就噉下半身已經係成條 line 最貴嘅 product,依一下已經嚇走咗唔少人。再睇下佢依一年半載啲嘢點出法,性價比越嚟越差,越出越貴,越出越悶。將啲人想要嘅嘢拆開,然後夾硬加一大件豬頭骨落去再賣到貴一貴,DA-88 同 DA-92 就係一個好例子。

佢哋已經唔再理會由 Powered Suit 開始入坑嗰班人,佢哋只係諗緊點樣喺 cut line 前盡量吸多啲嗰班大花筒玩家嘅血,就算出到幾貴嗰班友都會照入幾隻。一日有依班友喺度,Takara Tomy 都會任性地出價。佢哋係驚會嚇走人嘅話就唔會現時條 line 最平嘅 product 都要五、六百先落到樓,根本就未驚過。條 line 頭兩三年嗰陣已經嚇走咗好多有意入坑嘅人,更何況係而家。

除非佢哋重會出埋要塞X,唔係嘅話依隻應該係 Final Boss 嚟。下半身已經係依個價,再諗清楚近年佢哋啲出乎意料嘅定價,今次重要係最後一鑊,個價真係不敢想像。之前有諗過如果$3500都重可能考慮下,而家應該諗都唔使諗,舊錢留嚟買部 Switch 好過。
始終Robot Base作為Diaclone logo嘅標題作品,原祖時已經係最早期嘅巨大變形基地玩具,代表性比較獨特,應該都好多人等緊今次重製版,見日amazon賣幾日都仲係robot類best seller#1, 又見twitter/FB 都有人雙入添

其實只計下半身已經45cm咁大件,行版個價幾ok, 同MB紅龍同價但更大份。 不過講食相難睇都係笨大隻象機恐怖得多,產量小行貨仲要收你double日本訂價就真係趕客
Diaclone 食相不嬲都差差地,你見佢同模異色都預左,最驚到時新色好吸引就hihi

黑文Powered甲到貨, 襯番黑文做Perfect Shadow真係好靚, 而隻反色Convoy襯番啲舊parts都可以變得好正
好在已經確定係兩盒如果唔係多多錢都唔掂
留意咗呢個系列好耐,是時候要入手
想問會唔會有個website list哂𠵱家同之後出咗嘅product
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞