[變形金剛始祖] DIACLONE 集中討論區 2

673 回覆
7 Like 1 Dislike
近排一入,分享下

你哋會點調動嗰 $5000 軍費?全 Diaclone (計埋 Gridman)? 全 Waruder? 定 50 50?
收到先算
新人報到
Gridman 入坑,半個月未夠入左成左野
想問邊度仲有DA-47 鑽頭賣,二手唔拘,想儲左第一隻色老變款先
補圖,仲有好多動力服同蟲蟲軍團款想入
香港應該旋拍比較多款
有冇巴知而家奇趣特價2舊有找嘅蟲蟲有DA幾號?

上年去黃埔奇趣影既 你可以望下

Photoshop 推盡
yen價7算都差唔多3000
好痴線
你喺邊度見到價錢?
fb見到yen價44000

改少少就加到44000yen
好貴
30,250 yen > 36,300 yen > 44,000 yen

個模都已經重用到第三次,咩 cost 都翻晒嚟啦,只係改嗰少少嘢,憑咩重貴過一隻第一次出嘅 DA-50 ?
改得黎無咩意思,只係俾第三代裝甲服著落去
不如真係出一集第三代裝甲服既大型機仲好

雖然 Miss 咗嘅可以補翻, 但係要成 9,900円 ...
佢哋係咪勸緊人退坑?
Diaclone 開咗官方 Twitter Account:
https://twitter.com/Diaclone_log
新出嘅愈嚟愈貴 新人見到個價都調頭走啦
唔好話新人,而家越嚟越多人賣嘢退坑。
噉搞法只會越嚟越少人玩,最終得翻啲重課撚。
TakaraTomy 而家個態度好似唔休做噉,有啲反感。
邊度多退坑師兄多野放
日本,不過唔知你點接,重有依度都好似有一兩個。

Twitter 見到
上年爆武肺果排facebook 成日見人退坑放
我上年都放咗成堆power suit 同dlc 戰機出去,
剩係儲原色版大機,改色一律唔買
日拍貴到仆晒街
有朋友住果邊幫我睇過,好多款都貴香港一截

召喚脫坑巴,細佬新玩勁缺動力服,大野要收17、29
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞