[I/A]King’s RAID 王之逆襲#207 崩壞動畫熱播中

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
真,無庇佑10抽點都中2粒,有庇佑永遠得補底個粒仲要3粒全部都無練嘅比你揀
你多幾隊上20應該玩好啲
唔計MVP
我對上個次有兩隊炒車冇獎勵 + 痴線妹失誤
相同額外技能應該係疊加
但係想知唔同額外技能點計

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=32696&snA=9136
睇呢篇文
Type A
對敵人造成的傷害量增加xx% 都係疊加
Type B
而 xx的傷害量增加xx% 係疊乘

如果篇文冇錯

以魅魔做例子
4件36% (Type A)唔算係最好
1*(1+0.36*4) = 2.44

2件36% (Type A) + 無視防禦+25% (Type B)
[1*(1+0.36*2)]*(1+0.25*2) = 2.58

最好應該係
3件36% + 1件無視防禦+25%
[1*(1+0.36*3)]*(1+0.25) = 2.6

可唔可以得出 係疊乘技能啱隻dps用嘅情況下
Type A mix Type B > 4件Type A/B
而mix嘅比例就睇
dps嘅攻擊模式+額外技能嘅增傷%
都係WB3/快刷用唔同
用95%血又用唔到異質劍
魅魔
36%我公會話會被人Dispell
有人話打Flow Trial被人Dispell仲低傷過公會裝
問題新裝要暖機
暖機仲加會被人Dispell呢下真係唔係幾掂
咁睇似乎係95%個套會泛用少少
認真咩
啱啱先五星尋回左一件
你可以用黎打D冇Dispell既關
有Dispell真係唔洗打
暖機3分鐘仲要被人Dispell真係完全冇用
3分果套討伐/WB用 唔拼榜我諗都係用95%果套好 又或者真係魔獸算
上一次個改動好佛良心GAME 打2轉迷宮16件隨寶
試煉個靈碎都double左 但係靈氣仲係得1粒
時隔咁耐 我對上次講完刷咁耐魔導都係得1件用得 到今日都仲係得1件
我提完你哋
自己忙到唔記得打
我有印象你MISS左好多Event
但係95%血都係打唔到大小沙
我而家個套係刺客
其實本身都係諗住俾魅魔打赤月/舞孃打WB1
咁由好似冇乜分別
唔係好多
上次24張隨專 今次8張隨寶
海王都會驅
世頻大佬話如果要拼榜 唔俾海王用驅散係基本
咁癲 今日先知

話說魅魔
最好嘅配搭係三條36% + 一條無視防禦25% =2.6
但係我而家得
係兩條36% 兩條無視防禦25% =2.58
仲有一件95血25% 可以替換

你哋會點配 定係等出第三件36%先搞
我得1件 唔識答 趁而家山王你打多幾次測下傷 反正你都係36%
岩岩痴線妹4星專上5星專
諗住之前失敗一次8% +合2星專25%
加埋33%照fail 疊下個失敗保底算

點知33%都升到上去
終於有第一把5星專武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞