[26] 考緊26?你問我答!(15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我成日唔敢衝太快 好多時未夠22km/h 但係都停唔切/收唔慢

想問吓衝燈假如著左 急煞係咪頭尾break都用 因為習慣主要用尾制 頭制成日跌
我覺得只要一過黃格就落break,係好夠時間將車停低
我停果陣尾break大約用七成,前break用三成
唔用前break考官可能會肥你喎
答1,其實都唔算係定油嘅,你愈放極力子就會feel到愈冇動力想死火咁,所以其實要慢慢俾多啲油,我都係新學剛剛pass強制,我個陣起步俾油聽到轟轟聲會有啲怯收番啲就死火,不過練多啲就ok,同埋最主要原因係學院啲練習車太鬆
沙駕排強制排到出年暑假
驚閪咩 22好慢 撞你唔死 轉緊彎都要keep住個速準備比油
要報名真係趁早
6-7月已經報名,前幾日考完筆試,今日預約強制
差唔多架啦 我上年12月報 早兩日先考完強制
Pass?
Pass 應該4月路試
如果強制衝燈急煞,點先可以轉得切一波?
習慣臨停拉極力子順手落埋一波
我成日唔敢衝太快 好多時未夠22km/h 但係都停唔切/收唔慢

想問吓衝燈假如著左 急煞係咪頭尾break都用 因為習慣主要用尾制 頭制成日跌
驚閪咩 22好慢 撞你唔死 轉緊彎都要keep住個速準備比油

之後成個人飛左上鐵絲網
我都聽過阿sir咁講喎
琴日用街車打8字打極都跌 今日用觀駕學院車考
打打下有車駛入黎打左4個就收工 考完8字開始緊張 因為我覺最難個part過左 隻腳係咁震 踩break都踩唔到 要用手break
最後1take pass 諗諗下都幾-6
恭喜哂
我考嗰陣有車喺閘口出,要停低讓佢,之後要打多兩三個先收得工,total打左五六個
臨出灣已經要開始畀油嘞 加速中
攞直架車先大啖油有機會唔著燈或者太大啖之後急剎跣軚
今個月30號考 報左自咖 想係29號BOOK M仔練多次 但係FULL 有冇CHING知邊度可以租到
你考邊度
天光
今日pass筆試
新觀駕最快要7月25上第一堂強制
癡撚線
報咗強制重考
排到6月

要日日打去問有冇快期
有時搭van仔,望住車速22km,感覺好慢。但係到自己揸強制衝燈,22km總係覺得好快咁。

睇嚟仲要時間適應
排到6月真係唔識渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞