[26] 考緊26?你問我答!(15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
開 但早收
開app有detail
THX 巴打
想問考強制要早幾多到 可以操耐d車?
最早都係35分鐘報到,我個時早45分鐘,不過佢都叫我遲多十分鐘先去報到,跟住我去左放低野同著完裝備先,一夠鐘即刻去報到拎咭仔去試車,我記得行左好多個左右圈,應該都有15分鐘左右
thanks! 係咪試車已經係考試果架黎? 睇個post已經開始好緊張
唔係考試果架你試黎做咩
驚佢屌第架比我
我元駕係俾返你上堂個d甩皮甩骨車我地考
沙駕用考試專用車
我又係元駕考
但考試係真係比考試車架喎 19x果啲車
係feel到架車好力好多
咁好既,會唔會你考個段時間冇人考路試所以俾考試車你地考強制呢?我記得我考強制個日有六個考生,全部都係17x上堂車黎
純分享 7月中經私人師傅報新觀駕 要到下年六月中先上強制
各位巴絲考電單車棍波定自動波多?

棍會唔會好難, 自己1,2 牌就棍既
因為面子問題,學棍啦。
棍其實唔難,因為好多人肥落腳同埋唔睇路面,冇人肥死火。
26唔同46,除左開車個半秒之外,大部份時間唔駛吊極力子。
唔知是我右手扭油唔夠柔定點,一波成日會CHOK來CHOK去,有時要偷偷地吊一吊極力子等佢唔CHOK,但有時比導師話唔好拿住極力子行車
開車果陣?
我同你一樣,我就選棍仔,一開始以為好易,但原來不可睇少,初期會手腳不協調....長遠計,自己覺得棍仔好D
因為左手係要搵極力子磨擦點,右手係定油肉。
如果係定到油門搵到磨擦點,慢慢放晒極力子部車都會好定。
重點係要俾到一定動力。
開車我無事,係用一波跟龍時比多了油縮一縮再比油就好CHOK,控油門唔夠定
因為面子問題,學棍啦。
棍其實唔難,因為好多人肥落腳同埋唔睇路面,冇人肥死火。
26唔同46,除左開車個半秒之外,大部份時間唔駛吊極力子。
唔知是我右手扭油唔夠柔定點,一波成日會CHOK來CHOK去,有時要偷偷地吊一吊極力子等佢唔CHOK,但有時比導師話唔好拿住極力子行車
開車果陣?
因為左手係要搵極力子磨擦點,右手係定油
如果係定到油門搵到磨擦點,慢慢放晒極力子部車都會好定。
重點係要俾到一定動力。
下星期考老強,兩個月無揸過了,打算當日操一粒鐘先。想問駕院是用APP BOOK 車定打電話?
可能縮油門太快,另外的原因係手腕角度同個油門唔係同一水平,你過彎就會發現你部車有時係會bill前,又時好似冇力去咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞