2020年春夏季日劇討論(21)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
照跑,淨係影上半身,下面剪咗佢著短褲
跑步諗起富士個講月9既番組踢爆當年同一屋簷下江口洋介係中途潛入真正馬拉松比賽入面跑
個天成日都要接返人間既天使去返自己度
雖然人間的確唔適合天使居住,但可唔可以用好少少既方法
你咁講我諗起美波做運動好搞笑
睇番佢IG先知佢同イモト係幾FD
イモト成日買手信比佢
唔知イモト撐唔撐得住呢
好擔心佢
所以民放D STAFF好眼紅官台無限金錢(但演員人工低過民放,吹咩),可以無視題材(只要出得到街)話拍就拍
Netflix韓劇都有逐個逐個星期出
同製作公司傾好 電視台同步上
日劇如果電視台肯既話
都係幾好出路 起碼多啲人睇
都要睇佢地會唔會整啲新穎題材高質劇嘅
Netflix而家有嗰啲日劇又唔係hit 得全裸監督講AV導演多啲人去睇
依家幾個台都各自有自己合作既ott平台
要同netflix有咁既同步合作應該係接近無可能
咁耐以來得請勿轉台做到半同步
套yell d劇情真係考驗緊我對正孝既愛
Btw森七菜個眼鏡look愈睇愈正
有啲期待遲啲Netflix拍住米倉涼子

Netflix有套BBC拍既英劇有平岳大同窪塚洋介
可以當半套日劇睇
我都好期待米倉個套
好似同小泉今日子拍
窪塚洋介好型
唔好殺左岡部大
我就係岩岩睇到70集
無啦啦整個咁既角色配森7菜大大減低睇既意欲
其實我覺得好多題材都有潛質上 Netflix
就咁講半澤,GTM 呢類職業劇,有Netfflix 既budget 去拍絕對可以再正10倍
但都要日本電視台肯先得
翻拍松坂桃李同沈恩敬套新聞記者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞