2020年春夏季日劇討論(21)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
幾年前,在星加坡某酒店的早餐時間,遇到了竹內結子,真人很清秀,氣質,漂亮只化了淡妝,她很驚訝我認得了她,我只點頭就返回自己坐位上,她當時是跟一位年上的女性一齊,之後就有一男孩跟她們同坐
正解
所以話我地呢度真係邊緣黎
你有緣見到佢真係好幸福
忍唔到出晒先睇 而家仲要好易比人劇透
岩呀有d要睇live先可以保平安
真 身邊d睇半澤既朋友全部都話要出哂先睇
但個人始終鍾意一個星期追一集呢種模式
又唔係怕劇透
大概係唔想一次過消化哂成套劇咁
不過我又咁諗
日本有眼見到其他國家都追趕緊,但佢地仍然選擇自己個套姐係重搵到錢同滿足到佢地自己既需求
佢地自己都 WFC ,我都唔會求咁多
最緊要唔好無曬D 渠道比我睇就得啦
個市場已經開始俾其他國家蠶食緊
佢地安於現狀可能係自己嘅堅持啦 不過有啲位其實真係要順應下出面個世界嘅趨勢
我唔想再睇日劇跑去機場
d鏡頭運鏡打燈調色好多都一式一樣咁 <<< yes!!!! 睇到好厭,尤其NTV,有時d filter勁到以為個mon濛左
唔識拍攝技術啲野,但係NTV劇個畫面係特別柒
同埋感覺好低budget 啲佈景整得好人工好唔自然
正想講JPOP
但Jpop內銷到
雖然韓流入侵得好勁
人都係貪,如果搵唔到錢我又唔覺佢地會堅持原地踏步
一定係有一個滿足到佢地既earning即刻原地踏步都仍然可以穩定發展, 佢哋先會堅持到
其他國家如果食到本地市場都虧損,我唔信日本市場仍然咁傻仔會唔作出改變,所以我會支持佢地既堅持

當然上到Netflix就最好 ,因為係方便到我自己姐
中意睇日劇,但真心唔中意日劇跑
韓劇其中一樣令人印象深刻係
古裝劇啲演員會自己講埋日文同胡語
仲要唔差
原來唔係發夢呀
唔好走啦結子
好多人都唔捨得妳呀
起歌
回憶
應該跑唔夠2步會仆底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞