2020年春夏季日劇討論(21)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
日本個文化仲要唔轉得工
屋企又會話你
啲唔關事嘅鄰居又有意見
又習慣男主外女主內,一家人完全靠一個人養家
好多時根本無退路
睇番套派遣的品格平衡吓
想幫流星綁
啱啱行過cd 鋪, 見到小小夜曲dvd, 即刻買咗, 本身都好鍾意伊坂幸太郎啲小說, 原來仲係春馬主演
唔轉得工好on9
係咪全世界得日本咁樣
養仔女文化又係
唔可以放佢托兒所一定要個老母自己照顧
唔係就會俾人閑言閒語話係毒親
cls
然後發現了嗎?其實目前兩篇的日文原文都沒提到產後憂鬱症
我看了十幾篇日文報導也都沒提到相關字詞

我都想講呢樣 根本無人知咩事
或者我仲未接受到 亦都唔敢諗係咩原因
見到好多人左估右估 講到好了解咁
可能好似剛咁靜靜地係心入面同佢講再見先係最好
上次套藥劑比人插得最多係佢過份抹黑啲醫生,如果做醫院返到去睇呢套野,連套劇都話緊你,真係想攞個搖控扔躝部電視佢
諗起親バカ青春白書室剛個鄰居
島田直頭係黑社會咁款喎(雖然唔似真係)...

WELL,吉本本身都有黑社會歷史...
其實情況同春馬果陣差唔多 始終我地都係局外人唔需要有咁多猜度
頭先碌番結子ig 差唔多每幾個post就有imoto係度
imoto又成日係佢ig留言
尋晚睇左eddie套愛的方程式 再睇下霍金既資料
佢話每個人都有權選擇了結自己生命的權利,但都係重大既錯
我唔係咩樂觀撚 但點都覺得自殺就係錯
都係果句 如果當初有人即時拉住佢一把 比佢冷靜下再諗 佢應該覺得好彩有人阻止左佢
由春馬到依家結衣姐姐 講到口臭都係哥句 珍惜依家嘅一切
情緒就好似啲浪打埋去個堤壩咁 好天風和日麗嘅話啲浪對堤壩唔會有大影響
唔好天打風日子啲白頭浪會大大力打埋去個堤壩 你唔會知幾時個堤壩會頂唔住決堤
旁觀者往往睇住啲表證就blame the victim選擇了結生命嘅人 唔會去理解當事人其實用咗好多心機同力氣去頂住個唔堅固隨時會冧嘅堤壩
我地或者永遠都唔知佢地結束生命嘅原因 但我會希望佢地所有離開我地嘅朋友可以得到真正嘅自由 喺另一個地方做到自己想做嘅事
打得人中之龍多
叫得乜乜興業都硬係有啲野
所以唔明NHK點解會拍 わろてんか晨間劇
官台只係想要拍吉本せい之嘛,所以黑幫關係同松竹嘅見血戰爭提都唔提
官台唔知幾時拍燃燒事務所
係都渡邊先?

冨永愛有出文悼念結子
其實南韓都好慘
根本呢2個國家就好似爭緊邊個奴性勁啲咁

2020全球自殺率 韓國第二 日本第六(之前睇報告講,有錯請見諒)
個陣睇過個台灣節目請左日本同韓國人上去講職場壓力
個兩個嘉賓好似係度爭認自己大壓力過對方
我心諗呢啲就唔好爭冠軍啦
映画「卵と彩子」主演・剛力彩芽さんの振付を担当させて頂きました。朗らかで温かい日の思い出になりました
youtu.be/hPAFl8CiGWE
監督・脚本:大森歩
出演:剛力彩芽、岡山天音、長澤樹、和田光沙、田子天彩
【SSFF & ASIA 2020 クリエイターズ支援プロジェクト】

https://twitter.com/takahiro_ueno_/status/1309736281446862850?s=21

原來剛力彩芽出番嚟
又剛牙又岡山天音
佢真係好冇觀眾緣
真係吸引到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞