IT討論區(96) 我唔係做IT, 我係做考古架!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
細嘢唔好用 Angular 用 Vue / React / AngularJS
你自己就係 UAT
今日反工打SQL update 果陣唔記得左打 where condition
唔小心洗左公司個TABLE
Always remember to select before update

利申 試過delete
牙J先係德高望重
我都試過delete 野揀錯database
HBU係單位 視乎你用黎講啲咩
講月薪 如無特別注明 就唔計b既
45%
遞左信未
人工so sad
今朝八點起身有少少想喊
做it真係好撚悶 我讀機械加電子 有間公司請左我做 ae 日日番到去坐 但我見班資深成日ot 我諗做熟左之後都會咁咁 日日對住d router switches 同拎住電腦係到打command 我就決定做唔夠一個月裸辭 其實呢個月公司咩都冇教 日日番去坐 悶到嘔
...
雖然angularJs都係幾勁
但已經EOL
單page double databinding可能用vue, mustache個d library

react都應該得但聽講小煩
另問react做到pure html, js套番入去?
not jsx...
試過諗住dump 個db , linux 禁方向上制唔記得左上次command倒db 以為係dump command 手快快點知倒左堆舊野入current db , del 左一日野 之後就轉左auto backup
新vue係framework都未必岩spring
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞