IT討論區(96) 我唔係做IT, 我係做考古架!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
明白

召喚手囝
我屌你啦 返工為學野架咩 收皮啦 咁撚想學野返學校學啦!
返工係為人工呀 返工既極致係唔駛做有人工收呀!

至於加3k好 定係而家好 就需要更多資訊
例如你而家係每年加幾多%?唔會炒人係講緊幾多年內?之類

學野都係唔想中年失業同做到唔洗做都有人工收姐, 不過咁屌一屌都醒一醒學野唔應該係top priority

每年加10%左右啦(2至3k), 唔炒人講緊係10年以上, 因為背後條水幾可靠

不過做既野it無咩關係, 好似個打雜咁, 比人煮到埋黎就食, 同埋中資
想搵份有野學既
利申:極致
做手巴隻狗 每年交1HBU學費
香港startup d funding 一係靠中資investor一係靠老豆
咁泊到中資老豆係咪掂晒
任志強
ok我可以學D咩?
寫compiler
喂啊 教埋我啦
無vacancy了
可以試下搵柴狗
又港大仔 屌
最撚憎啲仆街藍血人
好啊
要點寫
學識
Touring complete
Brainfuck
Compiling vs. Transpiling
Some Grammar and parsing techniques
parsing library such as pegjs or fparsec
AST concept
typescript and F#
C# web app
Regular expression review 或者 validation 用
Touring complete

Parkour!

ok, but why brainfuck?
你要問牙柴
As a non-CS grad, I am qualified to say it should be an outcry of wanting to have brains fucked out of her.
shut up and take my money
做cobol, 一世唔會失業
java is coming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞