啤牌新手必學:鋤大DEE

447 回覆
183 Like 60 Dislike
pin
過大海 AKQJ10
鋤dee計:
葵扇A2345
不過都係睇你同玩開嗰班人點set囉
如果係set 10JQKA最大咪葵扇既呢款大囉

但poker / show hand 咪葵扇10JQKA最大 -
Round 1: A 出3 B 可以pass
Round 2: 照你講A拆4 B 可以打一隻2
咁A 如果出2 都剩 4 同 A 單支 大唔過B 另一隻2 單支
咁A 如果pass 之後到B 出6 A出A唔夠人地隻2大 A出2 都係剩 4 同A 單支 唔夠人地隻2打
10JQKA大定A2345大定JQKA2大定23456大
唔學點會識 鋤dee都要扮老屎忽 你個人都幾無自信
打贏咗#317 個網我哋再討論

A2345 or 23456
如打同樣蛇 花色係未睇 5 or 6 鬥大
而唔係睇 A 同 2 ??

仲有
4條
可唔可以唔加一隻單牌
只出4條??
睇嚟同你咁玩個班都係出撚曬事
最大wor

23456先係最細
開曬牌打一定b贏 但係唔開牌打 同得兩家又記到牌既真係a會贏
當係記到牌既情況 只要a打完3佢出隻6再打煙 佢又出隻Dee 再用心Dee打番佢就贏撚硬 只要你一隻一隻咁出 令到佢出一隻Dee就一定贏
可能有錯唔好屌
其係Dee 之後就到煙最大 12345 係最大 跟住係23456再到公仔同數字 但13張就Dee最細 煙最大 所以23456就最細
有錯唔好屌
開牌情況下 :
A必贏啵

唔開牌:
A/B都有機會贏
唔得 因為最多一定要打5隻 跟住3隻 2隻1隻
係wo 計計下開牌一定a贏 柒左sorry
終於解開多年疑問
咁第一問又點睇
唔係b都一定贏
http://words.hk/static/moliu/fullinfobig2/minimax.html

個網我喺#317 copy 返嚟,點贏?
我岩岩上面講左 因為鋤Dee既世界 Dee最大 之後到煙 所以12345一定最大 之後先到23456再到10jqka
岩岩講左 我柒左 sorry b贏硬
係啵,B會贏 計算錯誤
咪係,頂大唔都係規定來,只係應該咁做
出最細都得添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞