啤牌新手必學:鋤大DEE

447 回覆
183 Like 60 Dislike
由頭 你先
B一定贏,睇返#179個proof
b:6
你階磚ak543vs紅心aq983既比較 同紅心24567vs階磚2a567既比較係兩樣野黎
同花都係計數字大細先
B: pass
如果咁計法,出花個效益有啲低喎
第一個例子 紅心aq983一定大過階磚ak543 因為紅心a係大過階磚a 你唔洗比較第二大既牌
咁poker係咪0技術?
技術含量/要求高唔高?
屌 原來真係好多人唔識鋤dee
係啊屌 我講到就口乾
留名
B: pass
咪撚搞笑啦
開牌玩a邊有得贏
追Po有個not可以俾你試到夠
Bot*
照你咁講wiki錯喎 因為佢話紅心A大過葵扇A
根據game theory b一定嬴

A 知道出pair 佢必輸 所以佢第一隻一定行3/行單支 當佢出左3 如果b然後出6

咁a 就出返煙 如果b用dee打的話咁就用心dee and 啤到尾
b 知道有呢個情況所以佢惟有忍手 b 一路忍手 a 就一路出單支 忍到最後a就會嬴 所以b 唔應該即刻出6

如果a 出完3 b pass, 咁a 就要再出單支 如果a 出4 然後b 用dee 打ge 話 a就會好尷尬因為佢將會有有3隻單支3對pair 打完佢出完pair 都仲有2隻單支要出 所以呢個情況就會係b 嬴

所以a下一隻就一定要出煙 然後出左煙 佢就會剩返4pair 加心dee 而b係未出過牌

當a出4個時 b 出6 咁就好撚尷尬啦 因為咁樣個話事權去左b 到 如果a 拆pair 去拎話事權 個情況就會去返3pairs 3單支 又係一定會輸

所以大家都係rational ,b 副牌係無得輸
呢度要pass
玩鋤DEE記牌都係一種技巧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞