[臭西塞俾人反夠第三節未]NBA Boston Celtics塞爾特人哭喪討論區

519 回覆
6 Like 3 Dislike
照個勢咁睇似係猢RMBJ起碼可以打多一年,AD如無意外會繼續留喺度,之後如果操盤操得靚嘅話可以換返啲勁嘅射手返嚟,一陣間俾佢攞埋JJ reddick 咁我哋就仆街了
屌佢老母打Heat第一場真係躁到我仆街
未加時之前最後一個play 竟然同我射3分
之後加時完之前最後一個play竟然同我喺Bam面前摌入禁區dunk我喺呢兩個play見到嘅係kobe +KI+Westbrook
佢打波嗰陣屌過Red Auerbach點解唔趁Larry Bird仲有價值換走佢

如果唔係狗榮一直同Ainge講會續約 舊年都唔會等到暑假先trade 直接拎狗榮單換好過
睇下今年offseason有咩動作 如果仲碌碌無為咁我對安爺爺真係好失望
你唔講我差啲唔記得狗榮喺度撚9 Ainge
距離王朝復辟就係差個AD
屌你睇下猢呢10年之間基本上做過好多錯嘅決定,trade人又好,pick人都好,基本上都冇邊幾次啱咁都可以俾佢符符碌碌咁重組成功兼攞埋champ不過其實球隊城市都好重要嘅如果俾我揀我都會想喺大城市打
RMBJ自己獻身去湖令我幾意外 明明嗰時成隊都污煙漳氣

幾年前睇綠軍一路打東決一路揸撚住高順位pick真係爽到除褲 宜家新秀紅利都冇埋
其實Vucevic都幾啱我哋又cum撞又可以射到波又搶到rebound不過防守廢小小囉

Kemba
Brown
Tatum
Theis
Vucevic
個陣容都幾好J
我都覺 希望下年正選5號位係Ibaka/Vucevic/Turner/Valanciunas/Nurkic

後兩者其實冇乜可能
其實RMBJ過到去嘅話,佢要管理層做咩管理層就會做咩㗎啦,所以我諗佢冇擔心齊唔齊人腳加上LA係大城市喎邊個球星唔想喺LA落腳
Ainge 揀人就淨係識揀佢最鍾意嘅「天賦」但係條友就係最鍾意玩短炒,唔玩長炒跟住最後就係等唔到啲young player 兌現自己嘅天賦就trade走咗佢結果咪都係自己玩自己,12年一次finals 都冇加上塞培育新球員嘅體制實在太on9Brad 基本上次次都係叫young player 坐bench坐勁耐,上場就叫佢哋企喺corner等射3分或者做啲苦工嘢所以你俾Herro俾我哋都唔會培育到好似而家Heat咁勁
加上其實PF先最啱Theis打
其實佢做到佢能力範圍內 奈何真係天賦有限 而且得6呎8吋
但好在文件河自己想走 如果唔係有幾多pick都冇用少帥算好肯用後生仔了 係有時執著跟form打同過份打五小
兩樣都唔太關事
打亂全盤計劃係hayward 大傷
佢傷左迫到brown 同tatum take bigger role
之後榮狗傷左係playoff 打個deep run 搞到心雄
跟住不和d 柒野唔洗多講
回想返17年season opener 個starting lineup 已經係榮狗 brown hayward tatum horford
rotation 仲有smart rozier morris theis baynes
呢個陣健康打到兩年爭到冠真係唔出奇
同埋ad 唔肯嚟同ainge 冷血冇乜關係
用呢個logic 諗嘅話點解walker 同kanter 呢d FA 又肯嚟先
比你揀緊係揀大城市多野玩嘅地方啦
唔通去boston 呢d 濕鳩天寒地凍地方
垃圾塞完全冇消sick
係咪唔諗住要中鋒啦

人哋公鹿都補晒強
Ainge仲係一啲消息都冇
仲諗住J何年希
乜柒move都冇
最後可能求其簽嗰人/trade up嗰pick /繼續pick g
好驚,trade 個Turner 返嚟都好
真,佢算易落手
之前傳過 Jrue holiday 同 turner黎塞
最慘係而家一啲消息都冇
之前話咩用Kemba換,點知今日就已經去咗Bucks
邊個肯依家要Kemba
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞