[臭西塞俾人反夠第三節未]NBA Boston Celtics塞爾特人哭喪討論區

519 回覆
6 Like 3 Dislike
講真 少帥最識用1號位 不如擺Walker上貨價睇下換唔換到似樣啲嘅big man (我都冇乜頭緒)
有無人覺得就算上年我地pick到herro都會放佢係凳
Hayward傷咗應該會俾佢出
認同琴日最尾幾分鐘睇撚到燥Walker帶波一過半場就掉比人跟住找空位射三分重要炒晒⋯⋯咁既作用洗撚比咁貴咩個底又比人強姦
塞係有好多star,但始終未有一個可以改變戰局嘅game changer or superstar,最近磅嘅tatum經驗又未夠,所以我哋close game先成日輸
係 但我覺得Tatum仲未到封頂 下年先第四年 仲有得浸下

中鋒就真係重中之重
Irving
唔洗game change添
未到最後已經輸左
冇底既我哋
會比湖中出幾多分
好似湖人打火箭
打五小
傾draft算

Celtics have interviewed sharpshooting point guard Tyrell Terry

Point guard, shooter, good bbiq
又係guard
安爺爺揀人都係guard/swingman

Or 拎哂d pick換野把啦
樓豬去咗邊

Btw Rondo
含淚睇緊湖狗拎Banner17
同我哋一撚樣而家
心情複雜,唔知要鄧Rondo開心定係嬲佢好
個感覺有啲似見到以前個ex同其他男人結婚
Ainge 其實睇睇下啲操盤能力都幾差
its for kobe
班仆街淨係識喺度消費Kobe 正打靶
我地會早過佢地拎第十八個
綠軍正式成為地底泥 連最後一樣可以打飛機既野都比人追平埋
唔多唔少因為狗榮搞禍咗17年用狀元籤同76人做trade係幾醒目
大家可以傾下今年Offseason點算

首先我好撚驚Tatum會變毒瘤,今次playoff有某幾場最後一兩分鐘已經表現到有少少毒瘤feel重要條友竟然問KI點做領袖,我真係屌咗出嚟
Rumour 話會用Hayward換Oladipo 或者Myles Turner 返嚟如果Ainge咁做都真係好撚戇鳩。首先前者又係要有波係手嗰種player嚟換返嚟唔知做乜春。後者就其實同Theis好鬼相似(上FB見到啲人對比Theis同Turner嘅數據)只不過體能會好啲同埋會貴好多
其實我哋而家最缺嘅係好似Hayward咁嘅playmaker幫我哋穿針引線,大家有冇啲咩建議
Btw,有諗過可唔可以簽JJ Reddick,不過好似SG已經滿晒位

今個Off season我比較期待嘅就係Timelord同啡仔嘅進步,或者可以簽到Ibaka 返嚟同埋Ainge話下季會重用Romeo Langford 我都想睇下塊玻璃有冇啲咩可以做到
屌,呢個真
加上Ainge 自己都搞臭左Celtics 個名啦嗰陣時咁冷血咁Trade 走IT4之後原本有機會trade到AD返嚟,嗰陣時佢都15/16 揀猢定係塞點知佢老豆公開講話唔好去塞因為Ainge好撚冷血
痰仔學到kobe曼巴精神 但學唔到佢clutch play
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞