[臭西塞俾人反夠第三節未]NBA Boston Celtics塞爾特人哭喪討論區

519 回覆
6 Like 3 Dislike
反正walker都唔識入波,整隻rubio加個底返嚟好無
Or等rondo返嚟教下少帥點用長人
Walker唔識射
笑話嚟?
其實brown真係可以打得好高效率 點解球權可以少得咁可憐
好偏心
都冇C好用
成班一急就鳩射3分 我覺得真係輸經驗同冇人壓到場
其實佢定位係咁 快攻防守三分偶爾持球打
一要walker個陣就預咗佢球權唔會多
二佢除咗first step同pull up都冇過人既技術
個人覺得暑假練穩三分同少少low post能力比較好 因為人地一定搵最廢個個守你
我估計呢個offseason唔會有咩動作 主要係上面點睇hayward份約
安爺爺一定係瞄住2021 off season堆fa㗎喇
補充返
brad就係成日按分鐘出人多
有時球員hot hand都會收起
今日肥仔守得好地地又收起(都廢事再數之前個啲)

對比熱火herro個日手風順咩比佢出多啲射多啲,之後守得緊咪出少啲
唔係放任明係度鳩射追分

利申:支持brad係gd coach但佢都需要進步
那有錢
我要Ibaka
想知佢哋打算點處理hayward
等佢完約
Trade走
Opt out再續份年期長但低薪啲嘅
trade溜馬turner返嚟有冇機,佢應該幾啱用
我覺得Eason好soft
點樣trade呀
郁brown 同smart?
塞應該夠膽郁除咗tatum之外任何人
要champ 點都要有個superstar
飛走hayward
試下字母
加個有咁上下既長人
再用10至15m左右入返我朗
應該有機
我朗作用好似湖咁
帶後備同穩定軍心
長人最好可以拉spacing,識射波同有防守
字母不一定入,但一定要superstar
但佢呢種可4可5既打法,會好岩綠軍, 其他人又識射波
必要時連walker都可out
講真 唔好講簽先因為根本無caps 除非hayward跳出 但呢個可能性好低
trade都冇乜空間或者合適人選
上面有巴打提到turner應該係少數合乎BS要求而我哋又有機會trade到嘅底
但要trade到嘅話基本上一定係要用明仔+求其+draft pick
先唔講溜馬會唔會同接受呢個offer 冇咗明仔都已經好撚傷
其次係turner都唔係game changer 嘅級別 佢係護框好但卡位同搶板積極性都麻麻地 難聽啲講就係太soft 三分都係3成左右徘徊 我覺得如果要用到明仔加多條友換真係唔值
講真見到今年呢三個pick 都已經好撚頭痛 尤其今年係選秀小年 pick value低到爆 真係唯有in Ainge we trust
靠draft死得,養人不嬲差
人地undraft都用到上正選
真 爺爺任內咁多pick 中順位又養得起真係唔多 仲要咁多年眼光都唔係好 一俾人截糊個second option好大機會都係busted仲要BS係偏向用戰術彌補球員嘅缺點(真係唔知好事定壞事)rondo brown tatum呢啲本身勤力又有talent先可以獨善其身
雖然好撚憎熱火 但望到熱火果邊完全係靠draft養成+合理地trade/FA 用咗6年重建就入final 真係不得不佩服
就算我地draft到herro都未必會打到而家咁
30幾分個場jb同ai完全backup左防守
等佢可以開膽射
阿當斯有冇得諗,超級工兵完全唔貪功
對雷霆呢隊想重建球隊俾d draft 加後生球員可能已經有機
但佢人工好高
一分錢一分貨
邊有咁多蔗渣價錢燒鵝嘅味道
Theis都打出身價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞