外國開學, 突然好多身邊全家移民, 好有97前逃亡feel

270 回覆
815 Like 29 Dislike
有人比人講中痛處係度發爛,儲夠10皮去德國開戶口未呀?咁得閒產嚟吠嘅
人地無講過,你都可以自行解釋人地嘅回覆話有就有,你地低下階層大撚曬緊係唔需要移民
係。。。公屋起得真係好肉酸。
有啲直頭起到三尖八角咁。
啲色水配搭超唔得!
又細,房又唔夠。
有啲舊公屋,個廁所連企位都唔夠。
都唔知邊個設計!

個人覺得,香港幾多人冇口德,無論讀書,定做野,總有啲人成日唔想人好。見人仆街就會笑人,仲要美化依個行為。
咁你有無呀,答啦柒頭,我quote個句講緊中產,你係咪呀?你唔係有咩資格話唔多中產走呀,你識好多中產咩?mpf未供過就教人點解讀mpf數據
基本logic都無, 毒撚教人屌西

錄音機嚟嚟去去都係同一句,有料就答比pt啦
你錢又無,唔多人走嘅證據又無,統計處都未有最新資料人口結構數據啦,你又有咩證據唔多人走呀 ,你覺得呀?

低下階層除咗句句屌人同回避問題仲識咩? 咪吠囉
洗唔洗打咁長
上連登咁認真
不過全部啱聽
走還走,出左去會唔會又轉軑話支持祖國?
加拿大都係喎
咁係咪又少一個
我都覺 地方又逼 人又西
真,靜靜地贏
想走 但走唔出COMFORT ZONE
係,有啲人成日唔抵得人,覺得冇人睇得出嗰下,先爆。自己得唔到,想其他人都no way。

連/高登不嬲都係咁,人哋好地地留言,總有人冇端端衝出嚟咬人。最慘啲人仲正評佢地,或者笑埋一份。老實講,冇嗰啲人比回應,依啲ATTENTION SEEKER點會咁活躍?一隻手拍唔響。

過去一年,香港發生咁多事,為咗想KEEP住收風,我先上多咗連登。唔係都廢事上。
自己公司呢一年都有三個走去移民英國, 真係唔聲唔聲, 辭職果下先講; 有工作往來既公司,都知對面有人全家移民

你去做老麥收銀, 你緊係唔會覺得身邊有人話移民走啦
我講咗問你有無錢係指出你毒撚教人屌西,文盲係咪唔識字我話你唔係中產又無供過mpf憑咩講唔多中產人走,所以問番你有無數據,又扮盲

所有嘢講證據?你又知我讀書少?你知我咩學歷? 高過證據呢?

我就係一早移咗民嘅專業人士同中產,所以話連登主流嘅低下階層唔理解我地嘅世界,你係一個比唔到任何證據又無錢嘅學生,句句都係出口傷人同回避問題,仲要回力鏢自己,笑鳩你低下階層咪叫厚道,事實仲柒過啲藍蛆廢老 撚到你札札跳都唔知幾好玩,你咪灰鳩住上連登“笑”我呢啲中產囉傻鳩
男女都有衰嘅。冇話依個性別就一定衰。

依度有幾個活躍會員,成日開PO/留言話啲女點點點。
踩到有咁盡得咁盡。

有時想像到過馬路/搭緊車,原來格嚟嗰個係咁嘅人,就覺得可怕
邊同 97啲人係驚共產黨同香港未來既不決定性 但唔一定死只係驚

今次係死撚硬 香港上左神枱咁多年 依家擺明咁多個國家有曬藉口郁香港 香港既未來只會變差 什至仆街
美國淨係醫保同治安已經唔會係首選
邊個點估到香港都有政治犯呀?
係12點先天黑
然後3點又光返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞