外國開學, 突然好多身邊全家移民, 好有97前逃亡feel

270 回覆
815 Like 29 Dislike
我原本諗住好多都係9up
但愈近開學 先發現原來係真係咁多
連上寵物group都係

原po有樓主俾人話知移民就唔應該養
佢回冇諗住突然有國安法
話知道點樣可以帶埋寵物過去請教路
之後delete左
比個理解能力同低下階層嘅人話理解能力低真係唔知點講咩好
就係講緊因為你呢種人只係蹲喺自己個井睇唔到出面就以為全世界都係住喺井,即刻衝出嚟佐證我講嘅嘢
以前喺個邊讀書,天氣好舒服好爽
睇你講嘢兩句就知你不學無術又自卑到自大掩蓋嗰種柒頭啦 狗口長不出象牙喺腥港鳩叫無人走囉
書都未讀完,十皮都無學人高談闊論講移民講資格
真係多左好多移民轉贈

咁搞法香港人口會唔會變負數
但夏天下午10點先天黑。。。好正
做咩咁嬲 比人講中咗坐井觀天夜郎自大條氣唔順呀
未批5+1 mpf都有新聞報mpf走資4年新高,窮撚學生供過mpf未
其實我覺得依家坐定定等過完大選 世界一致圍中共 香港就有希望
當然呢個過程香港可能死好多人
over 咗啦
咁講真,有1-2萬人走佬係正常,但以香港人既惰性,我懷疑最終係少過20萬人走
然後留低既,應該好難survive到中共既種族滅絕

我邊隻字話過多人走cap嚟睇下,我淨無見到個無能力走嘅柒頭發窮惡唔比人地講多咗人走

再講多唔多都唔由你隻低下階層窮學生去界定啦
多謝你再一次佐證我嘅論點:低下階層唔了解中產同小康嘅世界
你有啲POINTS,
我真係好有感覺。
發覺識親啲香港人性格好有問題,
而且好似冇咩感情咁。有啲把口講野又衰

就咁講住屋已經唔好。

最後同你諗一樣,有能力,我都想9秒9閃。
香港依種地方,有錢嘅,偶爾度假/旅行都可以。
要長住,就咪喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞