Marketing 市況專區 (2)

806 回覆
5 Like 7 Dislike
做左兩年幾media既marketing
想轉出黎做agency 見到啲requirement覺得自己要好似新人咁重新黎過咁
搵左幾個月都未轉到工,見個市愈黎愈靜咁,好灰
有無整LinkedIn profile?
3日唔埋2日就有headhunt approach 你
通常一開始做agency,之後做in-house 就舒服d
調番轉就...
乜有人調轉咩
我都一路有呢個疑問
通常都係女人 最大年紀專做marketing 嘅可能都係50歲內
仲有好多中途退場
做media marketing又唔完全in house 都唔係agency咁
我都返agency 日日都multitask到唔係好知做緊咩
我做左2年account servicing 對operation/planning 唔熟,想轉另一間agency試下做operation加學野,不過好矛盾,唔係好中意做後台操作,但同時又因為唔識所以想落手落腳學。有無人都係由AS轉做planner ?
想問下marketing fg大概係幾多K
依家開始讀part-time 嘅degree
係咪搵定junior嘅post做住先會好啲
草下經驗 (定其實根本唔會有人請
推 想轉工
依家都有工既,不過主要都係digital marketing
好快比人炒
見都多人問2年上唔上到20k
我上年2年經驗左右時都叫啱啱好上到
不過係靠轉工in-house, agency都有做過
係咪FMCG個cat夠大易搵到inhouse位
師兄最尾有無去in到? 間公司依幾日都叫我去in,但係間公司咩資料都無,連佢間公司係做咩都唔知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞