Marketing 市況專區 (2)

806 回覆
5 Like 7 Dislike
好人好者做咩搵admin
咁可以轉咩工
做marketing 做到好灰
21fg 開17-18k 預佢壓1-2k 身邊啲friend都搵到工都係呢個range
邊間Marketing都係: 正常恤衫+西褲/闊腳褲/長裙/唔好太短嘅裙+靚波鞋/皮鞋/ loafers 顏色咩色都得 其實你著得企理整齊就得 都係睇interview表現
我淨係知fmcg/beauty多數senior brand manager/ senior product manager先啱啱可以轉做marketing manager
如果見傳統少少嘅公司應該唔會介意你係咪著得太正式,反而輕鬆少少可能仲覺得冇咁好添
咁講同四五年前真係爭唔少
話說in完間公司既AM位
佢要我做個test 俾左GA同adwords account我
叫我comment下佢地過往一年做成點
有咩insight同suggestion 然後仲要我交個action plan 係咪正常
人地個M唔得閒做搵你幫手做下
其實都係in果時個M都話佢都係join左無耐
條team我睇GA同adwords data估應該係上手做到pat屎咁 依家搵條新team接手

然後我最後都死死氣做左俾個M但係感覺好似免費奴工咁 搵多幾個candidate砌幾個plan
個M就可以直接交俾腦細
想問下大家有冇做過HKTV / Watson?係咪真係好伏冇得收工
你本身係咪冇咩經驗? 我有fd 12k做marketing
新年後搵工搵到依家都仲未搵到叫緊23k in咗6-7份都冇回音 好想走 又俾上司針對
如果真心想入digital marketing
有啲咩skills一定要
同埋點樣搵呢啲工,jobsbd 嗰啲好流,定唔知我唔識

麻煩各位前輩指點
Sales 就幾時都有得做嘅,攞下其他經驗先
想去外國就早啲行動,免得夜長夢多
算唔錯
細公司?over左啦
In 幾個咪成個analysis report唔使搵人做?
識寫字,識粵語,開11-12k就一定有offer
想問下 你同你朋友開呢價 搵到工/有offer 未?我見好多人都比人壓得好勁。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞