Marketing 市況專區 (2)

806 回覆
5 Like 7 Dislike
有冇人要搵印刷廠印野 可以搵我 好靜
白紙想入行
想做Digital Marketing
準備HD - Marketing 畢業
各位有無好建議
我對呢行是0認知
對數字敏感
PR&mkt
唔駛諗
都算唔錯喇 15k
近自己屋企
不過都要睇公司性質啱唔啱自己嘅
趁後生可以試 但預咗好chur無得收工
讀埋個top up先好出黎,今年個市又唔係特別好。

無個degree爭好遠。

最好,唔好做mktt啦,唔係你想像中咁好....

dm人工低,做到狗咁,計數唔洗好叻但要有sense
巴打 係咪都建議我讀埋個Top up 跟住轉其他行業
先不論你想做邊行,讀左先。爭好多架。

如果自己真係想做過先心息,就去試下,反正你年青有時間。

如果你問我,我都做左好幾年mkt,4as,我寧願當初去做工程,去做it狗 support,都好過做呢行。

主要係人工唔特別高,而且無咩獨特性專業性可言。
想搵錢就唔好入行
收到各位既祝福
正常一個total work exp. 6-7年中小公司做到AM人工係幾多?M又係幾多?
想問fg做左inhouse年幾 轉工有20k係咪算好
悶L死你,不過做極都係個D野,睇你性格
無乜in-house 需要養一個只識media
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞