AMD討論POST(53) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
好呀jack爸,聽日試吓先
如果都唔得,咁我買MSI B550 TOMAHAWK有冇問題
先確定左係邊部分件出現問題先
我頂丫,壞左最難壞果樣,FXXKKKKKKKKKK

我換返粒2200G 落去開到機
重新安裝返3700x開到?
試過裝返,都係無反應

啱啱send左信去AMD 準備RMA
Best B550 Motherboards: AMD’s More Affordable PCIe 4.0 Option
https://www.tomshardware.com/best-picks/best-amd-b550-motherboards
會唔會係Bios version事
唔關biosy事
Jack 巴,知道啲嘢咁喎
我用左年幾架喇
你有冇試埋bios update?😂😂😂
有無巴打玩開fluid motion
我用張rx550睇4k戲補幀一用全螢幕就黑mon, 係咪即係張卡唔夠力
牙石唔係都有部咩?
想問下大家點睇asrock啲a300/x300?
asus pn50 香港好似只入左4500u
哦~好似又真係
不過其實asus嗰部佢無風扇都驚驚地
好似好勁咁
我以為有啲板一出廠未必Support到一堆Cpu
要Upgrade bios先用到
然後炒bios變番舊bios(鳩估)
你塊板用過3700x一排 正常著到明顯唔係bios問題
update bios只有3個目的

1. 更新CPU型號支援
2. 改善記憶體支援
3. Agesa Code更新

你既case似乎唔係bios問題
唯有RMA啦
但成日都未覆我
我之前update過幾次架喇,今次係用用下死機,真係估唔到咁易死,但關唔關我set 左 offset mode事呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞