AMD討論POST(53) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

啱啱試完CTR先發現可以1.265v上4.5
果個p95版本唔係maximum版本來
yes
有bug?
應該ryzen master未正確安裝
我開CTR之前先岩岩update左ryzen master
不過我RUN CTR無開RYZEN MASTER
冇開 detect唔到體質
姐係有咩分別,會再勁啲?
maximum version用埋avx2
佢每run一個stress test 都叫我increase the level of voltage compensation (LLC)
我跟左佢guide recommend用LLC mode 3 (MSI)
係咪應該入bios set第二個mode?
llc level入bios set
我睇左
https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/b7l6pu/looking_for_help_understanding_msi_llc_settings/
但BIOS入面其實都冇講個mode係點樣調整voltage
邊到可以睇到bios點set voltage?
你要拎到ctr計算出既數據 入bios set先會運作到
唔關事
我3個BETA都用晒都無專登開過
佢RYZEN MASTER係FOR你睇DATA ONLY
你用BETA幾
佢BETA 3 CUT左呢個提示
基本上你唔係CPU VDROOP好高%既話可以唔駛理佢照用MODE 3
我都係MSI MODE 3係穩定VOLTAGE無加無減咁濟
總之佢過到3次STRESS TEST就得
過唔到佢自然會幫你降MHZ試落去
yes
so dun use wattman
哇 1.265 上4.5咁勁抽
用落ITX 機度正
拆cpu點燒機 新手
事但整熱粒u
拔劍
扭返走粒u
其實呢個軟件係同RM一樣 定係用呢個軟件RUN完 再跟佢俾我既設定 入BIOS自己SET ?
拆風扇only得唔得
唔識點玩套CTR set好 佢跑完 卡係4GHz 1.2v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞